Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas telpu futbolisti iekļūst EČ kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase Jelgavā pēdējā grupas spēlē spēlēja neizšķirti ar Dāniju un sasniedza 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas nākamo kārtu.

Latvija ar Dāniju spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1).

Vadībā viesus devītajā minūtē izvirzīja Brians Mengels. Uz atbildes vārtiem Latvijas līdzjutējiem bija jāgaida līdz puslaika beigām. Pēc spēlētām tieši 17 minūtēm vārtus guva Germans Matjušenko.

27.minūtē viesi vēlreiz izvirzījās vadībā pēc Rasmusa Luhta sitiena, taču arī šoreiz Latvija atspēlējās. 34.minūtē savus otros vārtus mačā guva Matjušenko, nodrošinādams Latvijas izlasei neizšķirtu un uzvaru grupā.

G grupā Latvija uzvarēja, pateicoties labākai vārtu starpībai. Divos mačos mājinieki iekrāja četrus punktus ar vārtu attiecību 8:3, bet dāņi ar tikpat punktiem spēja panākt vārtu attiecību 6:4. Pēdējā vietā bez punktiem, trim iesistiem un desmit ielaistiem vārtiem palika ziemeļu kaimiņi igauņi.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas pirmajā spēlē Jelgavā Latvija ceturtdien ar 6:1 (4:0) uzvarēja Igauniju. Savukārt piektdien ar 4:2 (3:0) Igauniju apspēlēja arī Dānija.

Grupas uzvarētāji turpinās cīņu par ceļazīmēm uz finālturnīru Nīderlandē nākamajā kvalifikācijas stadijā, bet deviņu grupu otro vietu ieguvējas un piecas labākās trešo vietu īpašnieces par šādu iespēju cīnīsies "play-off" formātā.

Latvijai, kas, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, decembrī triumfēja Baltijas kausa izcīņā, uzticēts uzņemt trīs komandu mini turnīru. 

Latvijas telpu futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Kaspars Žurovs ("Raba"), Aigars Bondars ("Rēzekne");

laukuma spēlētāji - Artūrs Jerofejevs, Maksims Seņs, Germans Matjušenko, Miks Babris, Matīss Babris (visi - "Petrow"), Jānis Pastars (Jelč-Laskovices "Acana Orzel", Polija), Aleksandrs Kuļešovs, Artjoms Koļesņikovs, Konstantins Zabarovskis, Artūrs Kuļešovs, Vlads Rimkus (visi - "Raba"), Andrejs Baklanovs (Pņebi "Red Dragons", Polija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi