Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Laumanis nodrošina Latvijai vēsturē pirmo dalību pasaules U18 čempionātā šautriņu mešanā

Latvijas talantīgais šautriņu metējs Ralfs Laumanis ļoti sekmīgi ar uzvaru un trešo vietu nostartējis Budapeštā notikušajā divu dienu pasaules reitinga turnīrā un kvalificējies pasaules čempionātam jauniešiem. Tas pēc mēneša notiks Anglijas pilsētā Leiksaidā, startējot astoņiem pasaules labākajiem šīs vecuma grupas sportistiem. Laumanis ir guvis lielu panākumu, jo kļuvis par pirmo latvieti, kurš kvalificējies pasaules čempionātam jauniešiem šautriņu mešanā, informē Latvijas Darts organizācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Pēc Rīgā notikušajām tradicionālajām pasaules reitinga sacensībām šautriņu mešanā “Latvia open” un “Riga open” 19. un 20.oktobrī nedēļu vēlāk pasaules reitinga sacensības “Hungarian open” norisinājās Ungārijā, kur arī bija divas sacensības – “Hungarian Classic” pirmajā dienā un “Hungarian Darts Master” otrajā dienā. Lai nodrošinātu vietu pasaules jauniešu čempionātā, uz Ungārijas galvaspilsētu bija devies labākais jauniešu šautriņu metējs Ralfs Laumanis.

Šis turnīrs Ralfam bija ļoti svarīgs, jo pirmo reizi Latvijas šautriņu vēsturē kāds bija tik tuvu iekļūšanai pasaules jauniešu čempionātā, kur tiek tikai daži pasaules labākie šajā vecumā. Jūlijā, kad Latvijas Darts organizācija pirmo reizi vēsturē ieguva tiesības rīkot Eiropas kausu jauniešiem, Laumanis bija sasniedzis nebijušu panākumu, esot pasaules ranga līderim jauniešiem. Pa šo laiku ļoti lielajā un spēcīgajā konkurencē nācās noslīdēt uz piekto pozīciju.

Ungārijas pasaules reitinga turnīra bija sudraba līmeņa, kur jauniešiem sacentās 24 dalībnieki, kuru vidū bija visi pasaules labākie, izņemto tikai ranga līderi Džensonu Volkeru (Anglija), kurš jau bija nodrošinājis dalību novembra beigās Leiksaidā. Starp citu, Volkers bija tas, kurš uzvarēja jūlijā Rīgā Eiropas kausā jauniešiem un kurš pirms nedēļas Rīgā pārspēja Laumani abos finālos gan “Latvia open”, gan “Riga open”.

Ungārijā pirmā diena “Classics” turnīrā Ralfam Laumanim sanāca spriedzes pilna un nedaudz nervoza, jo “spieda” lielā atbildības nasta par kvalificēšanos. Pirmajās kārtās izdevās izcīnīt uzvaras, bet pamatā ar minimālu pārsvaru 3:2. Pusfinālā pretī stājās pasaules ranga vicelīderis no Nīderlandes, kuram nācās piekāpties 1:3. Taču iegūtā 3. vieta tobrīd jau deva garantiju tikšanai uz pasaules jauniešu čempionātu.

Līdz ar to otrajā dienā jeb svētdien “Master” turnīrā varēja spēlēt brīvāk, un tas parādījās arī rezultātos. Pirmajā spēlēs izcīnītas uzvaras ar 3:0 vai 3:1, tiekot tālāk nākamās kārtās bez sarežģījumiem. Finālā nācās spēlēt pret ungāru, kas bija principāls pretinieks, jo mājinieks tāpat kā latvietis arī reāli pretendēja uz kvalificēšanos. Fināls sanāca ļoti līdzīgs sākums, katram uzvarot savus legus un rezultātam esot neizšķirtam 2:2. Tad Ralfam sanāca izrāviens ar uzvarām nākamajos divos legos, nodrošinot uzvaru 4:2 un pirmo vietu.

Šis ļoti sekmīgais turnīrs Ungārijā ar 1. un 3. vietu ļāva Ralfam Laumanim pakāpties pasaules rangā par vienu pozīciju un ieņemt 4. vietu. Tas arī deva tikšanu uz sezonas svarīgākajām sacensībām.  

Par Ralfa Laumaņa panākumu un tā nozīmību stāsta Latvijas Darts organizācijas prezidents Žanis Buklovskis. “Potenciāli Ralfs arī pirms turnīra bija pasaules čempionāta zonā, bet viņam ļoti tuvu reitingā bija ungāru spēlētāji, un tamdēļ bija svarīgi doties uz šīm sacensībām, lai nevis cerētu uz veiksmi, bet pats visu nokārtotu tikšanai uz pasaules čempionātu.”

“Ralfa tiešais konkurents bija izsēts ar 4. numuru bet abas dienas zaudēja 1/4 finālos un netika klāt Ralfam. Savukārt tas, ko Ralfs apspēlēja finālā, bija tikai konkurents līdz pirmajai dienai, kad arī Laumanis aizcīnījās līdz pusfinālam. Pēc tam jau viņam Ralfs nebija sasniedzams,” skaidro Buklovskis.

“Ralfs Laumanis ar ļoti labiem rezultātiem šogad bija sasniedzis Latvijai vēl nebijušus panākumus šautriņu mešanā jauniešiem U18, izvirzoties līderpozīcijās pasaules reitingā, bet tagad ticis uz pasaules čempionātu, kur piedalās tikai astoņi labākie. Neviens no mūsējiem līdz šim nekad nav bijis pat tuvu, lai kvalificētos. Tas ir milzīgs sasniegums Latvijai. Tāpēc ir ļoti liels prieks par to un vēlos pateikties visiem klubiem, kuri palīdzēja Ralfam nokļūt Ungārijā, lai viņš var pacīnīties par savu vietu, un Ralfs nelika vilties. Tagad turam īkšķus un vēlam sportisko veiksmi pasaules čempionātā,” priecīgs un pateicīgs ir Latvijas Darts organizācijas prezidents.

 

.”

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi