Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Marcinkēviča sasniedz ITF 25 000 sērijas turnīra Šveicē dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča trešdien sasniedza Šveicē notiekošā Lencerheides ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālu.

Latvijas tenisiste duetā ar slovēnieti Dalilu Jakupoviču šajā turnīrā ir izlikta ar trešo numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu. Savukārt trešdien notikušajā ceturtdaļfinālā viņas ar 6-1, 6-1 pieveica itālieti Džeordžiju Brešiju un šveicieti Ninu Stadleru.

Pusfināla sasniegšana Latvijas tenisistei devusi 18 dubultspēļu ranga punktus.

Pusfinālā Marcinkēviča un Jakupoviča tiksies ar slovēnieti Tadeju Majeriču un Aleksandrinu Majdenovu no Bulgārijas, kuras izliktas ar otro numuru un šajā turnīrā vēl nav aizvadījušas nevienu spēli.

LETA jau vēstīja, ka vienspēļu sacensību pirmās kārtas cīņā otrdien WTA ranga 405.vietā esošā Marcinkēviča ar 7-6 (7:5), 6-0 pārspēja vācieti Antoniju Lotneri, kura pasaules rangā atrodas 288.vietā, bet turnīrā bija izlikta ar sesto numuru. Līdz ar to Latvijas sportiste pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Par otrās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi piecus vienspēļu WTA pasaules ranga punktus.

Marcinkēviča pēc neveiksmīga sezonas sākuma aprīļa beigās un maijā izcīnīja 13 uzvaras 15 vienspēļu mačos, jo Latvijas tenisiste vispirms startēja divos ITF 10 000 turnīros Grieķijas pilsētā Iraklijā, abos aizkļūstot līdz finālam un vienā no šiem turnīriem uzvarot, izcīnot savā karjerā piekto vienspēļu titulu. Savukārt pēc tam viņa ITF 25 000 sērijas turnīrā Itālijas pilsētā Grado vispirms pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, bet pēc tam aizkļuva līdz pamatturnīra ceturtdaļfinālam.

Turnīrs Lencerheidē Marcinkēvičai ir pirmais pēdējo divu nedēļu laikā, jo pirms tam viņa jūnija sākumā nesekmīgi centās pārvarēt Esenes ITF 50 000 sērijas turnīra kvalifikāciju, zaudējot jau pirmajā kārtā, ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Tā kā pagājušā gada pirmo pusi Marcinkēviča izlaida traumas dēļ, līdz augustam viņai jāaizstāv tikai daži WTA ranga punkti, tomēr arī pagājušā gada otro pusi Latvijas tenisiste neaizvadīja ļoti sekmīgi, tāpēc WTA rangā bija atkāpusies līdz ceturtā simta lejasgalam, tomēr pēdējās nedēļās atkal veikusi kāpumu.

Tikmēr ASV pilsētā Talsā notiekošā "Futures" turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmās kārtas mačā zaudējumu piedzīvojis Artūrs Kazijevs, kurš ar 2-6, 6-7 (5:7) piekāpās pasaules 587.raketei amerikānim Kristoferam Jūbenksam.

Kazijevs pašlaik pasaules rangā nav atrodams, bet šī turnīra pamatsacensībās viņš piedalījās pēc veiksmīgi pārvarētas kvalifikācijas.

Latvijas tenisists šajā turnīrā nenopelnīja nevienu ATP ranga punktu.

Pašlaik 24 gadus vecais Kazijevs pēdējo reizi sacensībās piedalījās pērn februārī, kad cieta zaudējumu Dalasas "Challenger" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Vienspēļu turnīros Kazijevs nebija spēlējis kopš 2011.gadā, bet viņa karjeras rekords ATP rangā ir 1696.vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi