Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Marejs smagā piecu setu cīņā pievienojas Džokovičam Austrālijas atklātā tenisa čempionāta finālā

Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs piektdien smagā piecu setu cīņā pārspēja kanādieti Milošu Raoniču un piekto reizi karjerā iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta finālā, kur tiksies ar serbu Novāku Džokoviču.

ATP pasaules ranga otrā rakete Marejs četras stundas un trīs minūtes ilgušajā spēlē guva uzvaru ar 4-6, 7-5, 6-7 (4:7), 6-4, 6-2.

Marejs spēli sāka ar zaudētu geimu savā servē, ļaujot ranga 14.vietā esošajam Raoničam iegūt pārsvaru un uzvarēt pirmo setu. Sīva spēkošanās notika otrajā un trešajā setā. Marejs otrā seta galotnē pirmo reizi spēlē nobreikoja kanādieti, bet trešajā setā abi tenisisti pie savas serves pretiniekiem breika iespējas nedeva un viss izšķīrās taibreikā, labākam esot Raoničam, kurš nokļuva viena uzvarēta seta attālumā, lai pirmo reizi karjerā iekļūtu "Grand Slam" turnīra finālā.

Tomēr turpinājumā noteikumus laukumā diktēja Marejs, ceturtajā setā izmantojot vienu no divām breika iespējām, bet piektajā uzvarot pirmajos četros geimos un pēc tam arī visā spēlē.

Marejs Austrālijas atklātā čempionāta finālā spēlēja arī pērn, kad zaudēja Džokovičam. Neveiksmīgus sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra finālus viņš aizvadīja arī 2010., 2011., un 2013.gadā, divos no tiem arī atzīstot serbu tenisista pārākumu.

Ja Marejs zaudējis visos četros Austrālijas atklātā čempionāta finālmačos, kuros piedalījies, Džokoviča bilance ir gluži pretēja - pieci fināli un piecas uzvaras.

Kā zināms, pasaules ranga līderis Džokovičs ceturtdien pusfinālā pieveica šveicieti Rodžeru Federeru un sesto reizi iekļuva "Australian Open" finālā, kurā viņš līdz šim nav zaudējis.

Džokovičs 19.reizi karjerā un piekto reizi pēc kārtas spēlēs "Grand Slam" turnīra finālā, savukārt Marejam šis būs devītais šādu turnīru fināls. Britu tenisists pa reizei ir uzvarējis Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā.

Jau ziņots, ka sieviešu vienspēļu turnīrā vietu finālā nodrošināja pasaules pirmā rakete amerikāniete Serēna Viljamsa un Angelika Kerbere no Vācijas, kuras tiksies sestdien, kamēr vīru turnīra fināls notiks svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi