Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Māris Štrombergs: Pirmo posmu vērtēju pozitīvi

Četras pirmās vietas 12 sacensībās - olimpiskais čempions BMX Māris Štrombergs ir visnotaļ apmierināts ar pirmo cēlienu "Amerikas iekarošanas" kampaņā.

Uz divām nedēļām iegriezies Latvijā uzlādēt baterijas, Štrombergs nākamās nedēļas nogalē dosies atpakaļ un turpinās cīņu populārākajos sacensību seriālos.

"Kādreiz līdzās amerikāņiem pats sev likos tāds sarāvies un maziņš. Regulāra startēšana ASV no šādām emocijām palīdzēs tikt vaļā uz visiem laikiem," Štrombergs uzsver, ka psiholoģiskā barjera kļūst par pagātni.

Viņa treneris Ivo Lakučs izmaiņas spēku samēros pamato ar statistiku: "Man augstākā vieta sacensībās ASV bijusi sestā. Tagad, kad Māris ir ceturtais, mums jau šķiet, ka kaut kas nav kārtībā."

Kalifornijā trīs valmierieši - Štrombergs, Lakučs un Kristaps Konrads - dzīvo komandas menedžera mājā, maksājot īri par istabiņām. Katru dienu četras piecas stundas tiek veltītas treniņiem. Daudz laika paņemot pārbaucieni.

"Pie tā jāpierod, toties esam pasaules BMX dzīves centrā - tepat līdzās ir labākās rūpnīcas, stiprākie konkurenti," uzsver I.Lakučs.

Pirmās četras dienas Valmierā Māris tikai atpūties, bet nu jau atkal pamazām iejūtas treniņu režīmā. Pa ceļam uz Ameriku 4. un 5.aprīlī viņš Nīderlandē startēs Eiropas čempionāta pirmajos posmos.

"Speciāli par to nedomāju, bet viss labi sakrita. Sezonas atklāšanas mači, būs skatītāji un laba gaisotne. Pie viena paskatīšos, ko konkurenti izdarījuši. Tiesa, ar lielāko daļu elites ceļi krustojas Amerikā."

Maija vidū Māris atkal būs Latvijā un pauze ilgs apmēram mēnesi. Pēc tam, visticamākais, būs vairāki mēneši triecientempā - gan pasaules čempionāts Adelaidē, gan izšķirošās sacensības ASV, kur sezona beidzas tikai novembrī.

"Amerikas iekarošanas" programma izstrādāta diviem gadiem, tāpēc arī nākamais paredzēts tādā pašā ritmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi