Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No olimpiskās delegācijas svītro Silovu un Rogozu

No olimpiskās delegācijas sastāva svītroti Liepājas metalurga finanšu direktors Aleksandrs Rogoza un Maskavas nama direktors Jurijs Silovs, kuri iekļaušanu sastāvā bija izpelnījušies par īpašiem nopelniem Latvijas Hokeja federācijas labā. Tagad uz Vankūveru varēs posties arī hokeja izlases vārtsargu treneris Mihails Vasiļonoks, kuram vieta delegācijas sastāvā iepriekš nebija atradusies.

Šāds lēmums trešdien tika pieņemts Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Aldona Vrubļevska, viceprezidenta Žorža Tikmera un ģenerālsekretāja Einara Fogeļa tikšanās laikā ar Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretāru Māri Baldonieku.

Vasiļonoks iepriekš aģentūrai BNS izteicās, ka viņam piezvanījis LHF prezidents Kirovs Lipmans un atvainojās par pieļauto kļūdu. "Es pat sākumā nesapratu, kas par lietu, jo nebiju sekojis līdzi komandas personāla komplektēšanai,'' teica Vasiļonoks.

Viņš uzskata, ka vārtsargu trenerim vajadzētu būt kopā ar komandu, lai gan trenēt šī vārda parastajā izpratnē nevajag. ''Ko gan man vēl iemācīt [Sergejam] Naumovam? Viņš pats jau var sākt mācīt citus. Jā, vārtsargu treneris komandā ir nepieciešams, taču spēlētāju psiholoģiskai sagatavošanai. Ja nepieciešams - nomierināt, ja nepieciešams - uzbudināt.''

''Vasiļonoks brauks uz Vankūveru. Viss tagad ir kārtībā,'' aģentūrai BNS trešdien pauda Lipmans, kurš gan izrādīja visai lielu neapmierinātību par mediju interesi par vārtsargu trenera iekļaušanu vai neiekļaušanu komandas sarakstā.

Jau vēstīts, ka LOK otrdien apstiprinātajā Vankūveras olimpisko spēļu delegācijas sastāvā vieta nebija atradusies Vasiļonokam, toties treneru un apkalpojošā personāla skaitā ir iekļauts "Maskavas nama" direktors Jurijs Silovs.

Kopā ar izlases treneriem Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu, izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku, Latvijas Hokeja federācijas preses sekretāri Vitu Ļebedevu un hokeja izlases ekipējuma menedžeri Mihailu Šostaku izlases treneru un apkalpojošā personāla sarakstā iekļauti ne tikai Silovs, bet arī sporta kluba "Liepājas metalurgs" finanšu direktors Aleksandrs Rogoza.

Latvijas Hokeja federācijā paskaidroja, ka šādu izvēli veicis federācijas prezidents Kirovs Lipmans, kurš savukārt aģentūrai BNS norādīja, ka Vasiļonoka palīdzība olimpiskajās spēlēs nebūs tik nepieciešama, kas gan nenozīmē, ka viņš vairs nav šajā amatā, jo pasaules čempionātos bijušais vārtsargs turpinās pildīt trenera pienākumus.

Pēc Lipmana teiktā, Silovs un Rogoza delegācijā bija iekļauti par nopelniem Hokeja federācijas labā.

(papildināts ar jaunāko informāciju 1. un 2.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi