Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nokausēja pretinieku

Handbola valstsvienība pirmajā spēlē pārspēj Luksemburgu

Septiņu vārtu pārsvaru spēles galotnē ieguva Latvijas handbola valstsvienība, kas ar 32:25 uzvaru pār Luksemburgu ceturtdien Valmierā ielika labus pamatus, lai Luksemburgu pārspētu arī divu spēļu summā un iekļūtu 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pamatkārtā. Labi iesāktais darbiņš gan tikpat kvalitatīvi jāpadara līdz galam atbildes spēlē svētdien Luksemburgā.

Augstā spēles likme saistīja rokas ne tikai gados jaunajiem Latvijas izlases handbolistiem, bet arī krietni vairāk pieredzējušajiem viesiem no Luksemburgas. Teju visa mača gaitā cīņas epizožu, kļūdu un nesaprašanās laukumā bija biežāk par efektīgām izspēlēm uzbrukumā. Lai gan pirmajās minūtēs mājiniekiem, pateicoties vairākiem rūdītā vārtsarga Edgara Kukšas atvairījumiem, izdevās iegūt trīs četru vārtu pārsvaru, to nosargāt liedza stabilitātes trūkums uzbrukumā. Neierasti kluss pirmajās trīsdesmit minūtēs bija iepriekšējo oficiālo spēļu uzbrukuma līderis Ralfs Geislers, saspēles vadītāja pozīcijā pietrūka Endija Kušnera, kurš epizodiski iesaistījās spēlē, tomēr savainotā potīte acīmredzami lika par sevi manīt. Toties enerģijas netrūka 20 gadus vecajam Ričardam Juzupam, kurš par aktivitāti aizsardzībā tika atalgots ar vairākiem izskrējieniem pretuzbrukumos.

Aizsardzībā komanda vairākkārt iekrita pašā vārtu priekšā, turklāt situāciju sarežģīja augumā raženā Artūra Meikšāna nopelnītā sarkanā kartīte otrā puslaika vidū. Tiesa, spēles pēdējās desmit minūtēs Luksemburgas komandai, šķiet, sāka pietrūkt spēka, un laukuma saimnieki ar ātru saspēli izraustīja pretinieku aizsardzību ne tikai pārejās no aizsardzības, bet arī pozicionālos uzbrukumos. Pēdējā minūtē Latvijas izlase panāca pat astoņu vārtu pārsvaru. Lai gan līdz ar mača beigām viesi ar septiņu metru soda metienu to paguva mazliet samazināt, Davora Čuturas vadītā komanda uz izbraukuma spēli dosies ar gana komfortablu handikapu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi