Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko: Bija ļoti smagi, bet esmu laimīga, ka izdevās uzvarēt

Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko prestižā Dohas WTA Premier sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ceturtdien bija smaga spēle, tomēr viņa ir laimīga, ka izdevies uzveikt ķīnieti Saisai Dženu un sasniegt pusfinālu.

Kā zināms, 18 gadus vecā Ostapenko ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja Dženu. Šis panākums Latvijas tenisistei jau devis 350 WTA punktus.

"Esmu ļoti laimīga, ka izdevās uzvarēt. Mums bija lieliska cīņa. Esmu apmierināta, ka varēju noturēt savu spēli un cīnīties par katru punktu. Bija grūti spēlēt pret Dženu. Viņa ir lieliska cīnītāja, kura cīnās par katru bumbu, lai atspēlētu tās atpakaļ," intervijā WTA atklāja Ostapenko.

Parādītais sniegums Ostapenko nākamajā nedēļā, visticamāk, ļaus sasniegt pasaules ranga labāko sešdesmitnieku.

"Ir jauki, ka turpinu uzlabot savu sniegumu. Tomēr vēlos sasniegt augstāku vietu rangā. Man ir daudz lietas, kas jāuzlabo savā spēlē. Ceru, ka kļūšu arvien labāka," atzīmēja Ostapenko, kura šosezon kā mērķi uzstādīja ranga pirmo piecdesmitnieku.

Turnīra pusfinālā Ostapenko spēlēs ar Andreu Petkoviču no Vācijas, kura ceturtdaļfinālā ar 6-1, 5-7, 6-2 apspēlēja pasaules piekto raketi talantīgo spānieti Garvinji Mugurusu. Ostapneko ar 28 gadus veco Petkoviču spēkosies pirmo reizi karjerā.

Ostapenko šosezon vienspēlēs aizvadījusi 14 mačus, kuros guvusi septiņas uzvaras. Dohas turnīrs ir pirmais, kurā viņa izcīnījusi vairāk par vienu uzvaru.

2013.gada sezonu Ostapenko WTA pasaules rangā noslēdza vien 308.vietā, bet pērn septembrī viņa bija pakāpusies jau līdz 77.pozīcijai. Pagājušajā gadā Latvijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļuva kāda WTA turnīra finālā, spējot sasniegt Kvebekas sacensību izšķirošo maču, kurā gan piedzīvoja neveiksmi. Tāpat Ostapenko pērn kļuva par pirmo Latvijas raketi, kā arī sasniedza otro kārtu Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā.

Ostapenko šī ir debija Dohas WTA Premier turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi