Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ozoliņa-Kovale un Mūze apmierinātas ar kvalifikācijā sasniegto

Atšķirīgā noskaņojumā sektorus atstāja Latvijas A un B kvalifikācijas grupas šķēpmetējas. Valsts rekordiste Madara Palameika iekšējā konkurencē bija palikusi trešā, lai gan galvenā cīņa būs piektdien finālsacensībās. Tomēr Madarai nebija padarītas darba sajūtas. «Vajadzēja samest finālsacensību normatīvu (60,00 m — aut.).» Palameikas tālākajā metienā šķēps piezemējās 57,24 metrus tālu. Tas bija ceturtais rezultāts A grupā.

Šosezon Madara metusi 61,45 metrus tālu. «Treniņu laukumā šķēps lido tālu, bet sacensībās netieku galā ar adrenalīna devu. Ieskrējienā beigās enerģija kaut kur pazūd. Nevaru uzskriet beigas. Tehniskajā izpildījumā metieniem vajadzēja būt labākiem.»

Sintas Ozoliņas-Kovalas un viņas treneres Valentīnas Eidukas noskaņojumu uzskatāmi izteica smaidi un aplausi stadiona lielajā videokubā pēc trešā mēģinājuma, kurā sportiste uzrādīja piekto labāko rezultātu kvalifikācijas sacensībās (59,41). «Izjutu lielu atvieglojumu, kad sapratu, ka esmu iekļuvusi finālsacensībās. Pēc otrā metiena biju neizpratnē, kas ar mani notiek — pat rokas trīcēja. Saņēmos, un viss sanāca. Piedomāju pie tā, lai metiena brīdī neatgāztos atpakaļ. Rezultāts arī nav slikts, bet visvairāk mani priecē iekļūšana finālsacensībās. Tas ir super! Finālā jāmet vēl tālāk. Vismaz olimpiskajam A normatīvam — 61 metram ir jābūt. Jūtu, ka ir rezerve tehniskajā izpildījumā.»

Patīkamas emocijas uz āru lauzām arī bijušajai juniorei 19 gadus vecajai Līnai Muzei. «Man arī ir ļoti priecīgs vaigs. Pirmo reizi esmu pieaugušo konkurencē tik augsta līmeņa mačos un vēl esmu tikusi finālā... Turklāt trīs latvietes ir finālā — nemāku pat izklāstīt, cik priecīga es esmu! Startēt šādā līmenī ir daudz grūtāk, bet turpināšu cīnīties. Mani «paremontēs» nedaudz, un tad atkal būšu gatava startēt. Man ir muguras problēma, bet nekas ļoti nopietns nav.» Līna piebilda, ka pēc finālsacensībām tikpat priecīga būšot tādā gadījumā, ja izdosies sasniegt personisko rekordu un olimpisko spēļu A normatīvu. Mūzes pērn sasniegtais personiskais rekords ir 60,64 metri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi