Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Krievijas prezidents pieprasa galveno sporta amatpersonu atkāpšanos

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pirmdien pieprasīja galveno sporta amatpersonu atkāpšanos no amata par zemajiem panākumiem ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā.Krievijas olimpiešiem šie bija visu laiku panākumiem pieticīgākie starti ziemas olimpiskajās spēlēs. Krievija, kas parasti bija medaļām viena no bagātākajām valstīm, šoreiz palika tikai 11.vietā. Krievijas sportisti Vankūverā izcīnīja tikai trīs zelta godalgas."Šīm atbildīgajām personām jāpieņem drosmīgs lēmums un jāparaksta vēstule par atkāpšanos," pirmdien izteicies Medvedevs. "Ja viņi to nespēs, mēs viņiem palīdzēsim."

Tikmēr politiķi aicina atstādināt Krievijas Olimpiskās komitejas vadību un Sporta lietu ministru. Savukārt laikrakstu komentāros izskan lielas bažas par to, ar kādām gan izredzēm Krievijas sportisti startēs nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs, kas 2014.gadā notiks Sočos. 

"Ilgu laiku esam balstījušies uz padomju laikā gūtajiem sasniegumiem. Esam pazaudējuši PSRS laika sporta skolu, tas vienkārši ir pagājis laiks, taču mēs neesam spējuši radīt paši savu sistēmu," izteicās Medvedevs.

Tostarp Krievijas olimpiskās komitejas preses sekretārs Genādijs Švecs intervijā aģentūrai RSN paudis pārliecību, ka viņa pārstāvētā organizācija nav atbildīga par Krievijas sportistu startu Vankūverā.

“Olimpiskajai komitejai ir tikai reprezentatīvas funkcijas. Mūsu štatā nav ne treneru, ne mediķu, ne sporta bāzu. Tas vairāk ir Sporta, tūrisma un jaunatnes politikas ministrijas un citu sporta organizāciju kompetencē,” izteicies Švecs.

Pēc viņa vārdiem, olimpiskā komiteja atbild par akreditāciju noformēšanu, pārbraucieniem, iekārtošanos olimpiskajā ciematā un līdzdalību protokola pasākumos.

“Ja sastādītu sarakstu, kam tagad būtu jāatbild [par sniegumu Vankūverā], tajā būtu puse Krievijas iedzīvotāju, jo diemžēl ļoti daudzi ir piedalījušies sporta sagraušanā vai to pasīvi vēroja. Tas notika, kad stadionos izveidoja tirgus, bet baseinos – VIP saunas,” tā Švecs.

Līdz PSRS sabrukumam sports tika izmantots kā viens no galvenajiem padomju varas apliecināšanas simboliem. PSRS sportisti ik reizi bija viena no medaļām visbagātākajām komandām.

(papildināta ar G.Šveca teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Arhīvs

Krievijā par izgāšanos uzskatīs zemāku vietu par ceturto medaļu tabulā

Krievijas prezidents: sports ir ne tikai sports, bet arī politika

Krievijā ministrs varētu federāciju vietā izvēlēties izlašu trenerus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi