Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (20:22) - Arī WTA ranga līdere Viljamsa nepārvar Francijas atklātā čempionāta otro kārtu

Pērnā gada uzvarētāja un pašreizējā WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV trešdien nepārvarēja Francijas atklātā tenisa čempionāta otro kārtu.32 gadus vecā tenisiste ar 2-6, 2-6 ļoti pārliecinoši piekāpās spānietei Garvinjei Mugurusai, kura pašlaik WTA rangā ieņem 35.vietu.

"Esmu patiešām satriekta. Man ir pāris vārdu, kā raksturot šo sezonu, taču pieklājības pēc tos labāk neteikšu," pēc dueļa atzina 32 gadus vecā Viljamsa. "Nedomāju, ka man vispār šodien kaut kas sanāca, vienkārši nemācēju servēt. Nevari visu laiku spēlēt lieliski, taču es neciešu būt sliktā formā tieši "Grand Slam" turnīra laikā. Tā notiek, un tas nav pasaules gals."

"Zinu, ka varu spēlēt labāk nekā šodien. Ja es to nevarētu, droši vien šobrīd būtu sarūgtināta vairāk. Man ir jāturpina strādāt smagāk, lai būtu droša, ka nekas tāds vairs neatkārtosies. Ziniet, tas dažreiz ir labi - tikt notriektam zemē. Tādējādi vari no jauna atkal piecelties. Man tas patīk, un es mīlu izaicinājumus," pauda WTA ranga līdere.

2002. un 2013.gada šī turnīra čempione "Grand Slam" turnīros trešo kārtu nesasniedza vien trešo reizi savā karjerā. Savā debijā 1998.gada Austrālijas atklātajā čempionātā amerikāniete zaudēja otrajā kārtā, bet pirms diviem gadiem "French Open" turnīrā cieta neveiksmi pirmās kārtas mačā.

Savā karjerā Serēna Viljamsa ieguvusi 17 "Grand Slam" vienspēļu titulus, atklātajā ērā ieņemot ceturto vietu. Līdere ar 22 tituliem ir Štefija Grāfa, bet pa 18 galvenajām balvām ieguva Krisa Everta un Martina Navratīlova.

Tikmēr pašreizējā čempione Francijas atklātajā čempionātā tik agri nebija zaudējusi kopš 2005.gada, kad Aleksandra Miskina izstājās jau pirmajā kārtā.

Zīmīgi, ka trešajā kārtā savā starpā varēja tikties abas māsas Viljamsas, bet neveiksmi trešdien cieta arī ar 29.numuru izliktā septiņkārtējā "Grand Slam" sacensību čempione Venusa Viljamsa, kura otrajā kārtā 6-2, 3-6, 4-6 piekāpās Annai Šmiedlovai no Slovākijas. Amerikāniete uzvarēja pirmo setu un ieguva ātru breiku arī otrajā, tomēr pēc tam izlaida iniciatīvu.

Šī bija ceturtā reize vēsturē, kad māsas Viljamsas "Grand Slam" sacensībās zaudē vienā dienā.

Šmiedlova pirmo reizi karjerā sasniegusi kāda "Grand Slam" turnīra trešo kārtu. Zīmīgi, ka Slovākijas tenisiste bija tikai mēnesi veca, kad Viljamsa 1994.gadā sāka savu profesionālo karjeru.

Tālāk par otro kārtu Venusa Viljamsa nav tikusi astoņos no pēdējiem deviņiem "Grand Slam" turnīriem, kuros piedalījusies.

Tāpat dāmu turnīrā salīdzinoši negaidītu zaudējumu trešdien piedzīvoja ar 12.numuru izliktā itāliete Flavija Peneta, kura ar 7-5, 4-6, 2-6 piekāpās zviedrietei Juhannai Lāšonei.

Ja pirmajā setā Itālijas sportistei izdevās grūtā cīņā pieveikt Lāšoni, kura šobrīd ir vien 99.rakete pasaulē, tad nākamajos divos setos jau krietni labāk spēlēja viņas pretiniece, turklāt Zviedrijas spēlētājai trešajā setā divreiz izdevās lauzt Penetas servi, kamēr pati itāliete to neizdarīja ne reizi.

Pateicoties panākumam, Lāšone pirmo reizi karjerā sasniegusi kāda "Grand Slam" turnīra trešo kārtu. Tikai Francijas atklātajā čempionātā viņa spējusi tikt tālāk par pirmo kārtu.

Savas karjeras laikā 25 gadus vecā Lāšone nav izcīnījusi nevienu WTA raudzes titulu, kamēr par septiņiem gadiem vecākā Peneta tikusi pie desmit trofejām.

Nākamajā kārtā Lāšone spēkosies ar 20 gadus veco kanādieti Eiženu Bušāru, kura izlikta ar 18.numuru, bet otrajā kārtā ar 2-6, 6-2, 6-1 pieveica vācieti Jūliju Gērgesu. Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Bušāra ieguva savu pirmo WTA titulu karjerā.

Citviet ar septīto numuru izliktā krieviete Marija Šarapova pārspēja bulgārieti Cvetanu Pironkovu ar 7-5, 6-2, bet turnīra astotā rakete Angelika Kerbere no Vācijas ar 6-2, 7-5 uzvarēja Varvaru Ļepčenko no Vācijas. Tikmēr slovākiete Dominika Cibuļkova, kurai ticis devītais numurs, ar 6-3, 6-4 uzvarēja Tamiru Pašeku no Austrijas.

Ar uzvarām trīs setos otro kārtu pārvarēja serbs Novāks Džokovičs un šveicietis Rodžers Federers. Turnīra otrā rakete Džokovičs ar 6-1, 6-4, 6-2 pārspēja francūzi Žeremī Šardī, bet ar ceturto numuru izliktais Federers uzvarēja Djego Švarcmanu no Argentīnas - 6-3, 6-4, 6-4.

Džokovičam turpinājumā pretim stāsies ar 25.numuru izliktais Marins Čiličs no Horvātijas, bet Federeram - ar 31.numuru izliktais krievs Dmitrijs Tursunovs.

Četru setu cīņu aizvadīja ar sesto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, pārspējot Aleksandru Ņedovjesovu no Kazahstānas ar 6-7 (4:7), 6-4, 7-5, 6-3. Viņa nākamais pretinieks būs ar 27.numuru izliktais spānis Roverto Bautista Aguts.

Kā ziņots, vīriešu turnīrā neveiksmi piedzīvojis ar 15.numuru izliktais krievs Mihails Južnijs, kurš ar 0-6, 3-6, 6-3, 4-6 piekāpās čehu veterānam Radekam Štepānekam. Trešās kārtas mačā Štepāneks tiksies ar latvieti Ernestu Gulbi.

Par desmit gadiem vecākajam Štepānekam, kurš ATP rangā pašlaik ieņem 43.vietu, Gulbis līdz šim nekad nav zaudējis, bet čehs tikai reizi sasniedzis turnīra ceturto kārtu, turklāt tas notika 2008.gadā, kad savu līdz šim sekmīgāko "French Open" turnīru aizvadīja arī latvietis. Neviens no abiem tenisistiem pēdējos četros gados nav sasniedzis "Grand Slam" turnīru ceturto kārtu, bet tagad viens no viņiem šo neveiksmju sēriju pārtrauks.

Tāpat trešdien ļoti grūtu uzvaru izcīnīja amerikānis Stīvs Džonsons, kurš pirmās kārtas mačā ar 4-6, 6-7 (7:9), 7-6 (7:3), 6-3, 6-3 pieveica šobrīd ATP rangā vien 406.vietā esošo Lorānu Lokoli. Cīņā, kas tika iesākta vēl otrdien, trešajā setā Lokoli bija divas mačbumbas.

Papildināts ar 13.-15.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi