Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināts (8:15) - Gulbis Monreālas Masters otrajā kārtā uzvar čehu Rosolu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Monreālā notiekošā Masters 1000 sērijas vienspēļu pamatturnīra otrajā kārtā trešdien trīs setos ar 6-2, 5-7, 6-3 pārspēja čehu Lukāšu Rosolu, tādējādi svinot ceturto uzvaru pēc kārtas un sasniedzot sacensību trešo kārtu.

Pirmajos trīs geimos punktus izcīnīja servētājs, taču ceturtajā geimā Gulbim izdevās lauzt pretinieka servi un realizēt breikbumbu, izvirzoties vadībā ar 3-1. Turpinājumā tenisisti atkal uzvarēja, pašiem servējot, līdz astotajā geimā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi un izcīnīja pārliecinošu uzvaru pirmajā setā ar 6-2.

Otrajā setā tenisisti atkal spēlēja veiksmīgi pie savām servēm. Pēc 11.geima rezultāts bija 6-5 Rosola labā, bet jau 12.geimā bija jāservē Gulbim. Tiesa, viņš diezgan ātri zaudēja pirmajās trīs izspēlēs, nonākot iedzinējos ar 0:40, taču līdz geima izskaņai tā arī nespēja atspēlēties. Tādējādi Rosols, laužot Gulbja servi, uzvarēja arī visā setā ar 7-5.

Noslēdzošajā setā abi sportisti atkal veiksmīgi darbojās pie savām servēm. Pirmā breikbumba realizēta vien astotajā geimā, kad Gulbis lauza Rosola servi un nonāca vadībā ar 5-3. Devītajā geimā pie divām breikbumbām tika jau čehu tenisists, taču viņam neizdevās tās realizēt, bet Gulbis atspēlējās un noslēdza šo setu ar uzvaru 6-3.

Gulbis mača laikā izpildīja 14 netveramas serves jeb eisus, kamēr Rosols spēja atbildēt tikai ar vienu.

Turnīra trešajā kārtā Gulbis tiksies ar vēl vienu kvalifikācijas veiksminieku - amerikāni Donaldu Jangu, kurš ATP rangā ieņem 79.pozīciju. Jangs otrās kārtas mačā divos setos ar 7-6(5), 6-3 pārspēja vienu no favorītiem - ar 5.numuru izlikto čehu Tomašu Berdihu. Gulbis līdz šim ar Jangu ticies vienu reizi, 2010.gadā svinot uzvaru divos setos. Šoreiz uzvarētājs Monreālā sasniegs ceturtdaļfinālu.

Kvalifikācijas un divu pamatturnīru kārtu pārvarēšana ļāvusi Gulbim tikt jau pie 115 ATP ranga punktiem, kas ļaus nedaudz uzlabot situāciju rangā.

Gulbis un Rosols līdz šim savā starpā bija tikušies trīs reizes. 2007.gadā Sarajevas Challanger turnīra mačā pārāks bija Gulbis, kurš vēlāk arī triumfēja sacensībās, bet 2011.gadā Sanktpēterburgas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā Rosols revanšējās un pārspēja Latvijas sportistu.

Līdz šim pēdējā abu tenisistu tikšanās reize norisinājās šī gada Vimbldonas čempionātā, kad pamatturnīra pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:2), 6-3, 7-6 (7:3) uzvaru izcīnīja Čehijas tenisists.

Kā zināms, Gulbis pamatturnīra pirmajā mačā otrdien ar 3-6, 7-6 (10:8), 6-1 pārspēja savu treniņbiedru austrieti Dominiku Tīmu, turklāt otrajā setā viņš atspēlēja divas mačbumbas.

Zīmīgi, ka Gulbja četru uzvaru sērija sekojusi pēc viņa un Tīma kopīgā trenera Gintera Bresnika izteikumiem. Speciālists presei atzina, ka izlēmis turpmāk uz turnīriem dosies ar to savu audzēkni, kurš smagāk strādā.

Gulbis šosezon spēlē neveiksmīgi, pamatturnīros svinot vien septiņas uzvaras 24 spēlēs. 

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi