Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināts (8:25) - Gulbis uzvar Tīmu, sasniedzot Monreālas Masters otro kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pārtraucis neveiksmju sēriju pret savu treniņbiedru austrieti Dominiku Tīmu, kad naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika ar uzvaru uzsāka Monreālā notiekošo Masters 1000 sērijas vienspēļu pamatturnīru. 

Gulbis bija pārāks trīs setu cīņā ar 3-6, 7-6(8), 6-1, pirmo reizi sezonā sasniedzot trīs uzvaru sēriju.

Lai arī Gulbis pirmo setu iesāka ar breikbumbas izcīnīšanu, bet vēlāk punktu nopelnīja arī pie savas serves, nonākot vadībā ar 2-0, nākamajos piecos geimos uzvarēja Tīms. Austrietis trīs reizes izcīnīja punktu pie savas serves, bet divreiz lauza Gulbja servi, nonākot vadībā ar 5-2. Astotajā geimā, Gulbim servējot, latvietis tomēr tika pie punkta (3-5), taču jau nākamajā geimā Tīms veiksmīgi nospēlēja pie savas serves un uzvarēja pirmo setu ar 6-3.

Otrais sets gāja punkts punktā, nevienam sportistam pat netiekot pie breikbumbas un nespējot lauzt pretinieka servi. Kad rezultāts bija 6-6, bija nepieciešams izspēlēt taibreiku. Tajā vispirms ar 3-1 vadībā nonāca austrietis, taču pēc dažām izspēlēm rezultāts jau bija 5-4 Gulbja labā. Turpinājumā Latvijas tenisistam izdevās tikt pie divām setbumbām, taču tās nerealizēja. Tieši pretēji, uzreiz pēc tam Gulbis divreiz zaudēja pie savas serves, nonākot iedzinējos ar 6-7, tādējādi ļaujot Tīmam tikt pie mačbumbas. Nākamajās izspēlēs cīņa atkal ritēja punkts punktā, Tīmam nerealizējot vēl vienu mačbumbu, līdz uzvaru taibreikā ar 10:8 izcīnīja Gulbis.

Pēdējā setā Tīms savu vienīgo punktu nopelnīja pirmajā geimā, kad arī nonāca vadībā ar 1-0. Tiesa, jau nākamajos sešos geimos veiksmīgāks bija Gulbis, kurš, trīs reizes uzvarot pie savas serves un trīs reizes laužot pretinieka servi, guva panākumu setā ar 6-1, izcīnot uzvaru arī visā mačā.

Sacensību otrajā kārtā viņu gaidīs tikšanās ar čehu Lukašu Rosolu, kurš ATP rangā ieņem 63.pozīciju un Gulbi uzvarējis abos karjeras dueļos ATP pamatturnīros, tostarp šovasar Vimbldonā.

Kā zināms, Gulbis svētdien pārvarēja kvalifikāciju, tādējādi pirmo reizi šosezon izcīnot divas uzvaras pēc kārtas.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar 6-4, 6-3 uzveica slovēni Blažu Rolu, savukārt otrajā kārtā ar devīto numuru izliktais latvietis ar 6-7 (7:9), 7-5, 6-3 pārspēja kvalifikācijas pirmo numuru francūzi Nikolā Maī. Kvalifikācijas pārvarēšana un otrās pamatturnīra kārtas sasniegšana latvietim devusi 70 ATP ranga punktus.

Abi šīs dienas mača dalībnieki savā starpā bija tikušies četras reizes - latvietis 2012.gadā ASV pilsētā Vinstonā-Seilemā notikušā ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā bija pārāks ar 6-3, 6-3, bet pagājušā gada ASV atklātā čempionāta otrās kārtas spēlē Gulbis nenosargāja divu setu pārsvaru un zaudēja ar 6-4, 6-3, 4-6, 3-6, 3-6.

Savukārt jau šī gada februārī Roterdamas ATP World Tour 500 sērijas turnīra pirmās kārtas mačā latvietis cieta bezierunu zaudējumu ar 4-6, 2-6, bet maijā Gulbis Nicas ATP World Tour 250 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās ar 2-6, 4-6, tādējādi noliekot Nicas turnīra čempiona pilnvaras.

ATP rangā Gulbis pašlaik ieņem 87.vietu, bet Tīms ierindojas 18.pozīcijā.

Gulbis šīs sezonas 25 spēlēs ticis vien pie astoņām uzvarām. Kāda ATP turnīra kvalifikācijā viņš piedalījās pirmoreiz kopš 2013.gada Romas Masters 1000 turnīra.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi