Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Parabobsleja pilots Zvaigzne izcīna otro vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas parabobsleja pilots Matīss Zvaigzne sestdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās, portālu Diena.lv informēja Latvijas parabobsleja un paraskeletona komanda.

Sacensībās Zvaigzne piekāpās vienīgi ASV pārstāvim Džeisonam Šturmam, divu braucienu summā zaudējot 0,04 sekundes.

Cits Latvijas pilots Lauris Zutis ierindojās ceturtajā vietā, bet Alvils Brants bija astotais 13 finišējušo sportistu konkurencē.

"Zvaigzne uzvarēja fantastiski spraigā cīņā, un arī abi pārējie mūsu sportisti startēja ar atdevi un labu rezultātu. Esam priecīgi, ka mums izveidojusies spēcīga un draudzīga starptautiska varonīgu un vīrišķīgu atlētu komanda. Mūsu mērķis ir starts pasaules čempionātā Sanktmoricā 2016.gadā, bet galvenais uzdevums - panākt parabobsleja un paraskeletona iekļaušanu paralimpiskajās spēlēs," citēta komandas trenere Vita Kotāne.

"Sportisti ir izraisījuši milzīgu Sanktmoricas iedzīvotāju un viesu interesi un apbrīnu. Parabobslejs ir patiesi emocionāls, īstais sporta veids vīriešiem, kuri traumu, negadījumu vai kara ievainojumu dēļ ir spiesti izmantot ratiņkrēslu vai kāju protēzes," viņa piebildusi.

Kopvērtējumā no Latvijas sportistiem augstāko vietu ieguvis Zutis - ceturto.

"Pasaules kausa sacensības organizēja neliela starptautiska palīgu un mehāniķu komanda latvieša Kristapa Kotāna vadībā. Viss izdevās lieliski, sportistiem tika radīti komfortabli apstākļi, un rīkotāji saņēma patiesus cieņas apliecinājumus par paveikto, kā arī šīs, pasaules populārākās trases, darbinieku atzinību. Šis ir liels, profesionāls solis uz priekšu paralimpiskā bobsleja jeb monoboba attīstībā pasaulē, un esam gandarīti, ka esam šīs idejas aizsācēji pasaulē, kuru citas valstis ļoti atbalsta," paudusi Kotāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi