Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Pēc LR Saeimas deputātu pieprasījuma 23. oktobrī tiek sasaukta Saeimas Pieprasījumu komisijas sēde

Latvijas Olimpiskā komiteja trešdien, 23. oktobrī pl. 9.00 LR Saeimā notiekošajā Pieprasījumu komisijas sēdē, kas tieši attiecas uz jautājumu par Rimi Olimpiskā centra zemes nomas maksas sadārdzinājumu par 1200%, cer rast skaidru risinājumu tālākajām darbībām. Uz minēto sēdi Ministru prezidente ir deleģējusi ierasties Finanšu ministru, savukārt Finanšu ministrijai sadarbībā ar Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju – sagatavot atbildi un iesniegt to komisijai.

Kā jau iepriekš minēts un publiski izziņots, šogad tika laboti MK noteikumi Nr. 350, kā rezultātā Rīgas Dome (RD) vienpusēji palielināja zemes nomas maksu par 1200%. RD Īpašuma departaments nav ņēmis vērā, ka nomas objektā tiek īstenota sporta (publiska) funkcija un nevis veikta saimnieciskā darbība. Par to liecina jau 2001. gada oktobrī noslēgtais nomas līgums starp RD un LOK par zemes gabala nomu ar mērķi izmantot zemi sporta kompleksa būvniecībai un apsaimniekošanai, kā arī teritorijas labiekārtošanai. Tāpat Rimi Olimpiskais centrs ir reģistrēts Sporta bāzu reģistrā kā nacionālā sporta bāze un tā darbība un tehniskais stāvoklis atbilst normatīvo aktu prasībām. Rimi Olimpiskajā centrā tiek organizēti sporta federāciju un profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu pasākumi, tiek nodrošināti regulāri valsts nacionālo izlašu dalībnieku treniņprocesi, kā arī bērnu, jauniešu un invalīdu sporta pasākumi, tas ir piemērots pasaules un Eiropas čempionātu rīkošanai un kopumā tajā tiek nodrošināta nepārtraukta darbība sporta jomā.

LR Finanšu ministrija, kurai arī tika lūgts skaidrojums un risinājums konkrētajā jautājumā, š.g. 4. oktobrī norādījusi, ka nav skaidrs, kāds ir bijis RD pamatojums nomas maksas pārskatīšanai un noteikšanai konkrētajā gadījumā, atbilstoši neatkarīga vērtētāja noteiktajai tirgus nomas maksai. Papildus ministrija uzsver, ka tikai ņemot vērā nomas objekta iznomāšanas mērķi un nomas objektā veicamās darbības, iespējams noteikti, kāds nomas maksas noteikšanas kritērijs ir attiecīgajā gadījumā izmantojams, lai korekti piemērotu MK noteikumus Nr. 350.

LR Izglītības un zinātnes ministrija š.g. 2. oktobrī, atbildot uz RD Īpašuma departamenta lūgumu, norādīja, ka Rimi Olimpiskais centrs veic darbības sporta jomā, dažādos sporta veidos, veicinot to attīstību, nodrošinot pieejamību ikvienam interesentam. Līdz ar to, ministrijas ieskatā, centrs kā nacionālā sporta bāze veic publisku funkciju sporta jomā.

Neskatoties uz visu iepriekš minēto RD vilcinās atrisināt situāciju, jo uzskata, ka tādā veidā tiks pārkāpti MK noteikumi un piemērotas sankcijas domes amatpersonām.

Minētajā komisijas sēdē LOK cer saņemt valdības un Rīgas Domes amatpersonu skaidras norādes par turpmāku jautājuma risināšanu,  iezīmējot trīs iespējamos scenārijus:

  • visas iesaistītās puses apstiprina, ka Rimi Olimpiskā centra gadījumā arī turpmāk jāpiemēro 1,5% no zemes kadastra vērtības;
  • LR Saeima, valdība un Rīgas Dome sagaida, ka Rimi Olimpiskajā centrā tiks paceltas pakalpojumu cenas atbilstoši sadārdzinājumam;
  • LR Saeima, valdība un Rīgas Dome sagaida, ka tiks slēgta Nacionālā sporta bāze -Rimi Olimpiskais centrs.

 

LOK uzskata, ka Rimi Olimpiskā centra slēgšana vai ievērojama pakalpojumu maksas paaugstināšana sportistiem, bērniem, jauniešiem un citiem apmeklētājiem, lai varētu nosegt nepamatoto nomas maksas sadārdzinājumu, nav pieļaujama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi