Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pelšs nosūtīts uz Edmontonas Oilers fārmklubu

Latvijas jaunais uzbrucējs Kristiāns Pelšs sestdien nosūtīts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Edmontonas _Oilers___ fārmklubu Oklahomasitijas Barons, kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Līdz ar to skaidrs, ka vismaz līdz NHL lokauta, kas sākās svētdienas rītā, noslēgumam Pelšs cīnīsies AHL, bet pēc tam varēs pretendēt uz iekļūšanu Oilers sastāvā.

Kopā Oilers komanda uz AHL nosūtīja 26 savus spēlētājus, turklāt viņu vidū bija arī vienības līderi - talantīgie uzbrucēji Raiens Nūdžents-Hopkinss, kurš bija 2011.gada NHL drafta pirmais numurs, un Džordans Eberle.

Kā ziņots, šī gada maija sākumā 20 gadus vecais Pelšs ar Oilers komandu parakstīja līgumu uz trīs gadiem.

Noslēgtās vienošanās nosacījumi paredz, ka klubam Pelšs nebūs jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā, ja Oilers viņu vēlēsies izsaukt vai nosūtīt zemāk. Tas notiks līdz brīdim, kamēr Pelšs NHL nebūs aizvadījis vismaz 160 spēles.

Oilers komanda Pelšu izvēlējās 2010.gada NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 181.numuru.

Iepriekšējās divas sezonas Pelšs spēlējis Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas Oil Kings, turklāt šajā pavasarī viņš palīdzēja komandai triumfēt turnīrā.

Pelšs regulārā čempionāta 63 spēlēs guva 28 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles, bet WHL izslēgšanas turnīrā viņa kontā 17 mačos bija pieci vārtu un piecas rezultatīvas piespēles.

Tāpat Oil Kings komanda spēlēja Memoriālajā kausā, kur sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki, četros mačos gūstot divus vārtus.

Pagājušās sezonas NHL regulārajā čempionātā Oilers vienība ar 74 punktiem 82 spēlēs ieņēma priekšpēdējo, 14.pozīciju Rietumu konferencē, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Kā ziņots, cits jaunais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien tika nosūtīts no NHL komandas Bufalo Sabres uz tās AHL fārmklubu Ročestras Americans.

Kā ziņots, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, pusnaktī no sestdienas uz svētdienu pēc vietējā laika sācies NHL lokauts.

Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr NHLPA piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Pēc līdzšinējā kalendāra komandu pirmssezonas treniņnometnēm bija jāsākas 19.septembrī, bet pirmās regulārā čempionāta cīņas vajadzēja aizvadīt 11.oktobrī.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā ziņu portāla TSN eksperts Darens Dregers pieļāva, ka sezona varētu tikt atcelta vispār.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi