Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pirmie Jūrmalas skriešanas svētki pulcē tūkstošus

Jūrmalā, Majoru pludmalē svētdien norisinājās vērienīgs veselīga dzīvesveida un skriešanas pasākums – Jūrmalas skriešanas svētki, kuros piedalījās vairāk par trīs tūkstošiem dalībnieku no visas Latvijas, portālu Diena.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Dalībnieki startēja četrās dažādās distancēs – 10 kilometru un 5 kilometru distancē, kā arī izveidojot četru cilvēku komandu un piedaloties 10 kilometru stafešu distancē, kā arī mazākajiem dalībniekiem - bērnu distancē.

10 kilometru distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Dmitrijs Jurkevics, kurš distanci veica 31 minūtē un 59 sekundēs. Otrais finišēja Jānis Girgensons, no līdera atpaliekot tikai par vienu sekundi. Trešo vietu ieguva Kristaps Bērziņš, distanci pieveicot 33 minūtēs un 34 sekundēs. Savukārt sieviešu konkurencē 10 kilometru distancē pirmā finišēja Anita Kažemāka, kura distanci veica 38 minūtēs un 19 sekundēs. Otro vietu ieguva Inna Poluškina, distanci pieveicot 39 minūtēs un 29 sekundēs. Savukārt kā trešā finišēja Ilona Marhele, distanci pieveicot 40 minūtēs un 48 sekundēs.

5 km distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Jānis Višķers, kurš distanci pieveica 16 minūtēs un 4 sekundēs. Otro vietu ieguva Reinis Hartmanis, no uzvarētāja atpaliekot 11 sekundes. Trešo vietu izcīnīja Pauls Ārents, distanci pieveicot 16 minūtēs un 22 sekundēs. Sieviešu konkurencē par 5 km distances uzvarētāju kļuva Jeļena Ābola, kura distanci pieveica 18 minūtēs un 17 sekundēs. Otro vietu ieguva Kitija Valtere, no līderes atpaliekot par 24 sekundes. Kā trešā finišēja Līga Jansone, uzrādot laiku 19 minūtes un 20 sekundes. 


Jūrmalas skriešanas svētkos uzstājās grupa Labvēlīgais tips, pēc vairāku gadu pauzes sniedzot enerģisku un dzīvespriecīgu koncertu. Muzikālo atmosfēru visas dienas garumā radīja dīdžejs Toms Grēviņš, neizpalika klauni, mīmi un pūtēju orķestris, kas uzmundrināja gan skrējējus, gan līdzjutējus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi