Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Pirmo medaļu Ukrainai Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīna paukotāja Harlana

Olga Harlana pirmdien Parīzes olimpiskajās spēlēs paukošanā ar zobenu izcīnīja bronzas medaļu, kļūstot par pirmo Ukrainas sportisti, kura izcīnījusi medaļu šajās spēlēs.

Cīņā par bronzas medaļu viņa ar 15:14 pieveica Dienvidkorejas paukotāju Sebinu Čoi.

Cīņas gaitā ukrainiete atspēlējās no 3:8 un 5:11 deficīta, ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem izvirzoties vadībā ar 12:11.

Tā Ukrainas paukotājai ir jau piektā olimpiskā medaļa. Zelts un sudrabs ir izcīnīts komandu sacensībās, bet bronzas medaļu individuālajās sacensībās ukrainiete ieguva arī 2012. un 2016.gada spēlēs.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Milānā Harlana tika diskvalificēta par to, ka pēc uzvaras pirmajā kārtā pār Krievijas paukotāju Annu Smirnovu, kura pasaules čempionātā sacentās kā neitrālā sportiste, atteicās paspiest roku pretiniecei.

Tāpat sacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī ir rīkojušies daudzi citi ukraiņu sportisti.

Smirnova to nosauca par necieņu un atteicās pamest laukumu. Harlana tika diskvalificēta, taču Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) izmantoja tiesības izņēmuma kārtā piešķirt Harlanai vietu olimpisko spēļu sacensībās.

Pēc šī lēmuma Starptautiskā Paukošanas federācija (IFF) atcēla piespriesto diskvalifikāciju, un Harlana pasaules čempionātā varēja piedalīties komandu sacensībās.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi