Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Principus nemaina

No labuma vēl lielāku labumu parasti nemeklē. Kaut arī Rīgas Dinamo otrajā KHL sezonā būtiski mainīsies viesspēlētāji, nemainīgi ir palikuši sastāva komplektēšanas principi. To pamatā ir divi būtiski argumenti. Pirmais — jādod pēc iespējas vairāk vietējiem hokejistiem spēlēt augstākā līmenī. Izvēloties šādu kadru politika, kluba vadītāji līdz minimumam samazina risku pret sevi pavērst kritikas bultas. Ja arī sāksies neveiksmju sērija, vismaz būs loģisks pamatojums sastāva izvēlei.

Otrs Dinamo ģenerālmenedžera Normunda Sējēja pasludinātais pamatprincips ir tāds, ka komandā jāiesaista ārzemnieki, kuriem vēl nav norimušas ambīcijas apliecināt savu varējumu laukumā. Ideālajā variantā tie būtu spēlētāji līdz 26 gadu vecumam un katrā ziņā ne pāri trīsdesmit.

Būtībā visi trīs šovasar parakstītie leģionāri ietilpst ambiciozo spēlētāju kategorijā. Visjaunākais ir Lī Svets (23 gadi), kuram spēlēšana KHL būs pagaidām augstākais lidojums spēlētāja karjerā.

Maiks Iguldens (26) ir pāris reižu atsijāts no NHL klubu treniņnometnēm pašā sezonas priekšvakarā, tāpēc viņam ļoti gribas pierādīt saviem bijušajiem saimniekiem, cik nepareizs ir bijis viņu lēmums.

Mārtins Karija (27) ir vecākais no trijotnes, un jau 2004.gadā viņš pameta Ziemeļ­amerikas hokeju, tomēr atgriešanās 2007./2008.gada sezonā AHL noteikti bija ar nolūku, lai vēlreiz pieklauvētu pie NHL durvīm.

Protams, līdzjutēji atcerēsies Hosu, Elisonu un Hartiganu, ja jaunajā sesonā Dinamo būs problēmas ar pretinieku vārtsargu pārspēšanu. Tā kā kluba vadītāji līguma summas neatklāj, tā arī nav zināms, cik augstu šovasar sevi bija novērtējuši pagājušās sezonas līderi. Viņi patiešām uzsita sev pārāk lielu cenu, vai arī Dinamo ārzemniekiem gribēja savilkt jostu, kā tas ir izdarīts faktiski visiem vietējiem spēlētājiem.

Tomēr viens gan ir skaidrs — ar šādu situāciju, kad hokejistu tirgū Dinamo ir otrā plāna spēlētājs, vajadzēs samierināties, kamēr vien komanda spēlēs. Visticamāk, pamatprincipos nemainīsies arī komandas komplektēšana

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi