Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Prokopčuka vēl nav izlēmusi, vai šogad startēs Ņujorkas maratonā

Latvijas slavenākā skrējēja Jeļena Prokopčuka joprojām nav izlēmusi, vai šogad startēs savā iecienītākajā maratonā Ņujorkā, kurā ir uzvarējusi divas reizes, aģentūrai BNS ceturtdien atzina skrējēja.

Prokopčuka joprojām svārstās starp to, vai novembra sākumā skriet Ņujorkā, kur viņa uzvarēja 2005. un 2006. gadā, vai 11. oktobrī startēt pasaules čempionātā pusmaratonā, kas norisināsies Birmingemā (Lielbritānijā).

"Joprojām neesmu pieņēmusi galīgo izvēli, taču man vēl ir laiks līdz jūnijam, pat jūlija vidum," sacīja Prokopčuka, kura svētdien neskries tradicionālajā Rīgas maratonā.

"Man jau iepriekš šajā dienā bija ieplānots starts 10 kilometru skrējienā Mančestrā," par iemesliem, kāpēc viņa nebūs starp Rīgas maratona dalībniekiem, stāstīja sportiste.

Viņa gan pauda gandarījumu, ka Rīgas maratonam pieteikušies tik daudz dalībnieku, kas liecinot par skriešanas popularitāti un veselīga dzīvesveida piekritēju skaita palielināšanos. Prokopčuka visiem skrējējiem novēlēja, lai, nepārvērtējot savus spēkus, izdotos veiksmīgi tikt līdz finišam, lai netraucētu lietus vai pārāk liels karstums un lai pēc finiša visiem būtu gandarījums un vēlme skriet arī pēc gada.

Prokopčuka nenoliedz, ka ne tikai Ņujorkas maratona, bet arī citu lielo pasaules maratonu rīkotāji izrāda pastiprinātu interesi par Latvijas skrējējas piedalīšanos viņu rīkotajās sacensībās, tomēr sportiste nesteidzas ar jā vārda teikšanu. "Zinu, ka Ņujorkā šogad būs ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, jo viņi allaž mēģinājuši pie sevis dabūt labākos. Ņujorkas rudens maratons man ir mīļākais, taču pagaidām es vēl nevaru izšķirties," atzina Prokopčuka.

Skrējēja nepiedalīsies arī augustā Berlīnē paredzētajā pasaules čempionātā vieglatlētikā, jo pēc atpūtas pērn, kas bija nepieciešama pēc septiņiem intensīvā sacensību režīmā aizvadītiem gadiem, viņa tagad sportisko formu atgūst pakāpeniski, soli pa solim.

Maija sākumā Prokopčuka ieguva otro vietu Edinburgas 10 kilometru skrējienā, bet pirms tam līdzīgā skrējienā Dublinā bija trešā. Martā viņa uzvarēja krosa sacensībās Portugālē, bija ātrākā Parīzes pusmaratonā un ceturtā Lisabonas pusmaratonā.

Jau ziņots, ka Latvijā Prokopčuka cer augusta sākumā noskriet Kuldīgas pusmaratonu, kā arī sagaida, ka augusta beigās tiks sarīkots jauns skrējiens Jūrmalā. Ja rīkotāji savu paveiks, Prokopčuka sola skriet arī pilsētā, ko ģimene izvēlējusies par savu dzīvesvietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi