Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Repše piekrīt uzņemties Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāja pienākumus

Finanšu ministrs Einars Repše piekritis uzņemties Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) priekšsēdētāja pienākumus, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Repše jau reiz bija LNSP priekšsēdētājs laikā, kad viņš no 2004.gada decembra līdz 2005.gada decembrim vadīja Aizsardzības ministriju. Vrubļevskis pauda pārliecību, ka Repše veiksmīgi darbosies LNSP priekšsēdētāja amatā, turklāt finanšu ministram kā aktīva dzīvesveida piekritējam ir vairākas sportiskas aizraušanās.

Vrubļevskim kopā ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, tiekoties ar Repši, viens no apspriežamajiem jautājumiem bija par reģionālo olimpisko centru attīstībai paredzētajiem valsts galvotajiem kredītiem un to atmaksas kārtību. Repše atbalstīja viedokli, ka valstij sarežģītā finansiālā situācijā prioritārs atbalsts nepieciešams tiem centriem, kur jau ir ieguldīts ļoti daudz valsts un pašvaldību līdzekļu.

Par prioritāriem atzīta olimpisko centru pabeigšana Daugavpilī, Jelgavā un Ventspilī, kur tiek veikta peldbaseina rekonstrukcija, kā arī mainīts mūsdienu prasībām neatbilstošs futbola laukuma apgaismojums. Savukārt Siguldas kamaniņu trase un Vidzemes olimpiskā centra peldbaseins paliek otrajā plānā," paskaidroja Vrubļevskis, piebilstot, ka šo centru attīstība nav noraidīta, bet būs atkarīga no izmaksu un finanšu iespēju sabalansēšanas.

Tikšanās ar Repši Vrubļevskim raisījusi optimismu, ka iespēju robežās sports tiks atbalstīts. Tiesa, LOK prezidents uzsvēra, ka vēl nav zināms, kā sekmēsies sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu un kāds vēlāk šogad būs valsts fiskālais stāvoklis. Tādēļ arī skaidrus un niansētus plānus nākotnei pagaidām nav iespējams paredzēt.

LNSP ir koordinējoša valsts institūcija, kas īsteno fiziskās audzināšanas un sporta politiku Latvijā, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu. LNSP piedalās fiziskās audzināšanas un sporta attīstības stratēģijas izstrādē un īstenošanā.

Ivara Godmaņa vadītās valdības laikā LNSP priekšsēdētājs bija tālaika finanšu ministrs Atis Slakteris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi