Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio godalgu kopvērtējums: ASV un Ķīna pirmdien bez zelta, Krievija nostiprinās Lieliskajā četriniekā

Pēc desmitās Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensību dienas sadalīti jau 178 medaļu komplekti no 306. Aizvien izteiktāks Lieliskais četrinieks veidojas valstu kopvērtējumā, kurā spējusi nostiprināties arī bez vieglatlētikas komandas startējošā Krievija.

Ļoti pārliecinošu vadību saglabā ASV sportisti. Iespējamība, ka kāda cita valsts spēs amerikāņus noķert medaļu kopskaita ziņā, ir ļoti maza, bet par uzvaru zelta medaļu vērtējumā, iespējams, ķīnieši un briti vēl teiks savu pēdējo vārdu. Lai nu kā, ASV kontā pēc desmit sacensību dienām ir 75 medaļas (26 zelta, 23 sudraba, 26 bronzas). No tām 33 peldēšanā, jau deviņas vieglatlētikā, astoņas vingrošanā. Pirmdien atlēti pievienoja divas sudraba un trīs bronzas godalgas, tiesa, pirmo dienu paliekot bez kādas augstākā kaluma medaļas.

Amerikāņiem ar 41 godalgu seko Lielbritānija (16-17-8), kas pirmdien tika pie pilna medaļu komplekta - pa vienai zelta, sudraba un bronzas godalgai. Trešā aizvien Ķīna (15-14-17), kas ar 46 medaļām ir tuvākā ASV sekotāja kopējā skaita ziņā. Ķīnieši vakardien salīdzinoši pieticīgi - viena sudraba medaļa.

Šim trijniekam seko Krievija, kas jau iekrājusi 36 medaļas - 11 zelta, 12 sudraba un 13 bronzas, tostarp pirmdien vien divi zelti, sudrabs un trīs bronzas.

Uz piekto vietu pakāpušies itāļi (8-9-6), apsteidzot Vāciju (8-6-6), Franciju (7-9-8), Japānu (7-4-16) un Austrāliju (6-7-9), bet desmitnieku noslēdz Dienvidkoreja (6-3-5).

Pēc Tjagu Braza da Silvas zelta kārtslēkšanā (brazīliešiem pirmais olimpiskais tituls vieglatlētikā vīriešiem 32 gadu laikā!) uz 16.vietu pakāpusies rīkotāja Brazīlija, kuras atlēti tikuši pie divām zelta, trim sudraba un četrām bronzas godalgām.

Lietuva sarakstā ieņem 54.vietu (0-1-2), bet Igaunija ar vienu bronzas godalgu atrodama noslēdzošajā 67.pozīcijā kopā ar Tunisiju, AAE, Portugāli, Maroku un Kirgizstānu.

Pie zelta medaļām Rio tikuši jau 49 valstu pārstāvji, ieskaitot zem olimpiskā karoga startējušo Kuveitas šāvēju Fehaidu al Dehani, bet vismaz viena godalga ir 72 valstīm.

Otrdien Rio tiks sadalīti 25 medaļu komplekti, kas ir otrs lielākais skaits starp visām sacensību dienām. Vēl vairāk (30) pasniegs vienīgi 20.augustā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi