Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio godalgu kopvērtējums: Fantastiskā svētdiena ļauj britiem apsteigt Ķīnu

Pēc devītās Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensību dienas pasniegts jau 161 medaļu komplekts no 306. Aizvien ļoti pārliecinošā vadībā godalgu kopvērtējumā atrodas ASV, kamēr uz otro vietu pēc lieliskām pēdējām dienām pakāpušies briti.

ASV svētdien tika pie divām zelta, trīs sudraba un četrām bronzas godalgām, vēl vairāk palielinot atrāvienu no tuvākajiem sekotājiem. Kopumā amerikāņiem jau 69 medaļas - 26 zelta, 21 sudraba, 22 bronzas. Lai gan beigusies peldēšanas medaļu raža, svētdien zeltu atnesa teniss un vingrošana, sudrabu - tas arī teniss un vingrošana, tāpat 100 metru sprintā otrais Džastins Getlins, bet bronza svarcelšanā, golfā, vingrošanā un vieglatlētikā.

Tikmēr uz otro vietu pakāpušies briti, kuri svētdien tika pie piecām zelta un trim sudraba godalgām. Divas augstākā kaluma medaļas tika vingrotājam Maksam Vitlokam, tāpat zelts Endijam Marejam tenisā, treka riteņbraukšanā un golfā. Kopumā britiem Rio jau 38 medaļas - 15 zelta, 16 sudraba, septiņas bronzas.

Tas ļāvis Lielbritānijai kopvērtējumā apsteigt Ķīnu. Lai gan medaļu ķīniešiem ir vairāk (45) un arī zelta tikpat (15), mazāks sudraba godalgu skaits (13) šobrīd kopvērtējumā Ķīnu ierindo trešajā vietā aiz britiem. Svētdien Ķīnai tika divas zelta un divas sudraba medaļas.

Jau uz ceturto vietu pakāpusies Krievija (9-11-10), kas svētdien pamatīgi papildināja medaļu krātuvi - trīs zelta, kā arī pa divām sudraba un bronzas godalgām. Piektā nu ir Vācija (8-5-4), bet sešinieku noslēdz Francija ar 22 medaļām (7-8-7). 

Svētdien pirmo zelta godalgu izcīnīja Dienvidāfrikas republika (pasaules rekords 400 m skrējienā Veidem van Nīkerkam), līdz ar to no pirmā piecdesmitnieka beigām pakāpjoties uz 24.vietu, tieši aiz Jamaikas, kurai divi zelti sprintā. Otro no tiem svētdien izcīnīja leģendārais Useins Bolts. 

Lietuva medaļnieku sarakstā ieņem 51.vietu (0-1-2), bet Igaunija ar vienu bronzu dala 64.vietu.

Latvija cer, ka jau pirmdienas sacensībās pirmo godalgu mums varētu izcīnīt svarcēlājs Artūrs Plēsnieks Līdz šim Rio latviešiem divas ceturtās vietas - svarcēlājai Rebekai Kohai un Laurai Ikauniecei-Admidiņai septiņcīņā.

Pie zelta medaļām Rio tikuši jau 47 valstu pārstāvji, ieskaitot zem olimpiskā karoga startējušo Kuveitas šāvēju Fehaidu al Dehani, bet vismaz viena godalga ir 68 valstīm.

Pirmdien tiks sadalīti 17 medaļu komplekti vieglatlētikā, boksā, treka riteņbraukšanā, jāšanas sportā, vingrošanā, burāšanā, peldēšanā, svarcelšanā un cīņas sportā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi