Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Riteņbraucējs Liepiņš izcīna otro vietu Taihu ezera velobrauciena otrajā posmā

Latviešu riteņbraucējs Emīls Liepiņš no Rietumu bankas-Rīgas komandas pirmdien izcīnīja otro vietu Ķīnā notiekošā Taihu ezera daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā, tiekot arī pie pieciem UCI kategorijas punktiem.

Par 139 kilometrus garās distances uzvarētāju pirmdien tika kronēts poļu izcelsmes Itālijas riteņbraucējs Jakubs Marečko no Wilier-Southeast komandas, kurš finišu sasniedza pēc trim stundām astoņām minūtēm un piecām sekundēm.

Ar uzvarētāju vienā grupā finišu sasniedza arī Liepiņš, kamēr trešais bija itālis Nikolass Marīni no Nippo-Vini Fantini.

"Vēlējos šajā posmā izcīnīt uzvaru, taču Marečko bija ļoti ātrs," portāls Cyclingnews citē Liepiņa teikto. "Ja finiša līnija būtu desmit metrus tālāk, varbūt man būtu izdevies gūt panākumu. Manā komandā startē spēcīgi riteņbraucēji, esam līderi starp sprinteriem, tāpēc būtu vēlējies, lai sprinta finišs šoreiz būtu bijis garāks."

"Es un Māris Bogdanovičs esam sprinteri, turklāt viens otram daudz palīdzam. To, kurš cīnīsies par uzvaru, izlēmām vien kilometru pirms finiša. Lūkojos šeit izcīnīt savu pirmo starptautisko uzvaru," norādīja Liepiņš.

Uzreiz aiz goda pjedestāla bija vēl viens Rietumu bankas-Rīgas komandas braucējs Bogdanovičs. Savukārt 31.vietā finišu sasniedza Latvijas vienību pārstāvošais igaunis Pēters Prūss, bet 41.pozīcijā bija Deins Kaņepējs. Tikmēr Andris Vosekalns ieņēma 57.pozīciju, kamēr Armands Bēcis bija 101.vietā.

Kopvērtējumā pēc prologa un diviem posmiem līderis ir Marečko, kuram septiņas sekundes zaudē tagad piektajā vietā esošais Kaņepējs. Vēl pirmajā desmitniekā ir Prūss, kurš, atpaliekot 11 sekundes, ieņem devīto pozīciju.

Velobrauciens tiek rīkots septīto gadu pēc kārtas. Šogad tajā paredzēts prologs un septiņi posmi. No tiem pieci ir līdzenuma posmi, bet divos posmos iekļauti nopietnāki kāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi