Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Samoilovs/Šmēdiņš par uzvaru PČ apakšgrupā, Točs/Finsters centīsies sasniegt play-off

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Edgars Točs un Rihards Finsters šodien Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošajā pasaules čempionātā aizvada noslēdzošās grupu kārtas spēles.

Kā pirmie laukumā dosies Točs/Finsters, kuri plkst.14.30 pēc Latvijas laika cīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēs, savukārt Samoilovs/Šmēdiņš, kuri jau ir nodrošinājuši sev ceļazīmi uz "play-off", divas stundas vēlāk sāks cīņu par pirmo vietu savā apakšgrupā.

Pasaules čempionāta debitanti Točs/Finsters, kuriem turnīrā ir 30.numurs, F apakšgrupas spēlē tiksies ar Marokas volejbolistiem Muhamedu Abiču un Zuheiru Elgraui, kuriem ir 43.numurs.

Abi dueti cieta neveiksmes pirmajās divās kārtās. Točs/Finsters vispirms piektdien ar 1-2 (14:21, 21:19, 13:15) piekāpās beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem, kuriem turnīrā ticis 19.numurs, bet svētdien ar 0-2 (14:21, 16:21) atzina sacensībās ar sesto numuru izlikto Krievijas volejbolistu Ņikitas Ļamina un Vjačeslava Krasiļņikova pārākumu.

Savukārt marokāņi turnīru sāka ar 0-2 (16:21, 14:21) zaudējot Ļaminam/Krasiļņikovam, bet svētdien ar 0-2 (13:21, 22:24) atzina arī beļģu pārākumu.

Uzvaras gadījumā Točs/Finsters F apakšgrupā nodrošinās trešo vietu, kas ļaus piedalīties izslēgšanas spēlēs, savukārt zaudējuma gadījumā Latvijas duetam čempionāts būs noslēdzies.

Tikmēr Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru, B apakšgrupas noslēdzošajā mačā mērosies spēkiem ar Žefersonu Santušu Pereiru un Šerifu Junussi no Kataras, kuriem ticis 23.numurs.

Abi dueti šajā čempionātā vēl nav zaudējuši. Latvijas vadošais duets vispirms ar 2-0 (21:19, 21:11) pārspēja venecuēliešus Karlosu Ranhelu un Honatanu Golindano, kuri turnīrā izlikti ar 48.numuru, bet svētdien ar 2-0 (21:19, 21:15) pieveica arī vāciešus Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu, kuriem ir 26.numurs.

Savukārt katarieši čempionātu sāka ar 2-0 (21:19, 21:15) pārspējot Vācijas duetu, bet otrajā cīņā ar 2-1 (21:18, 22:24, 15:10) uzveica ar venecuēliešus.

Samoilovs/Šmēdiņš jau ir garantējuši vismaz otro vietu grupā un spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, taču uzvarot otrdien viņi grupā būs pirmie, kas izslēgšanas spēles ļaus sākt no otrās kārtas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vēl viens Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri turnīrā izlikti ar 29.numuru, E apakšgrupā pirmajos divos mačos ir zaudējuši.

Viņi sestdien ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās ar 20.numuru izliktajiem čīliešiem Estevanam Grimaltam un Marko Grimaltam, bet pirmdien ar 0-2 (19:21, 19:21) sīvā cīņā atzina pašreizējo olimpisko un pasaules čempionu brazīliešu Alisona Čeruti un Brunu Šmita pārākumu, kuriem čempionātā ir piektais numurs.

Pļaviņš/Regža trešdien izšķirošajā spēlē par vietu "play-off" tiksies ar Mozambikas pārstāvjiem Aldevino Nguvo un Justino Tovelu, kuri arī zaudējuši pirmajās divās spēlēs.

Pasaules čempionātā 48 pāri sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificēsies izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnīsies par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru, kurā grupu uzvarētājām pirmā kārta būs brīva.

Šajā sezonā labāko sniegumu no Latvijas pludmales volejbolistiem rādījuši Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Regža, kuri aizcīnījušies līdz Pasaules kausa posmu pusfināliem.

Latvijas pludmales volejbolisti pasaules čempionātā startē ar trim duetiem, jo pērn Samoilovs un Šmēdiņš triumfēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas turnīrā, tādējādi nodrošinot latviešiem vēl vienu ceļazīmi.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Šmēdiņa traumas dēļ Samoilovs spēlēja kopā ar Pļaviņu. Latvijas pāris triumfēja apakšgrupā, bet apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kamēr par čempioniem tika kronēti Alisons un Brunu.

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā norisināsies līdz 6.augustam, bet vēl pēc divām nedēļām Jūrmalā notiks Eiropas čempionāta fināls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi