Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Seši Latvijas tenisisti uzvar starptautiskajā turnīrā Venden Cup

No 8. līdz 12. septembrim Jūrmalā, sporta centra Concept kortos norisinājās ITF starptautiskais tenisa turnīrs (International Tennis Federation) VENDEN Cup senioriem (sievietēm un vīriešiem vairākās vecuma grupās, sākot no 35 gadiem). Viens no turnīra galvenajiem organizētājiem un atbalstītājiem SIA Venden sadarbībā ar Latvijas Tenisa Savienību (LTS) plāno organizēt šo turnīru kā tenisa vasaras sezonas noslēguma pasākumu senioriem, rīkojot to katru gadu septembrī, Diena.lv informēja P.R.A.E. Public Relations pārstāve Irina Kuzņecova.

Par VENDEN Cup uzvarētājiem vienspēlēs vīriešiem atsevišķās vecumu grupās kļuva Somijas tenisisti Ilka Rikonens (Ilkka Riikonen) un Tuomas Kivisto (Tuomas Kivisto), lietuvietis Sauļus Andrušaitis (Saulius Andriusaitis), Krievijas tenisists Taraši Kikališvili (Taraschi Kikalischvili), Igaunijas tenisists Oļegs Ševčuks (Oleg Sevtsuk), latvieši Guntis Bikovs un Jānis Vilks. Sieviešu vienspēlēs par uzvarētājām atsevišķās vecumu grupās kļuva spēlētājas no Latvijas Inga Pabraukle, Natālija Bogačova, Inga Brokāne un Gunta Naumova. Vīriešu dubultspēlēs uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa gan pašmāju, gan Krievijas tenisisti, bet sieviešu dubultspēlēs – tikai tenisistes no Latvijas. Kopumā turnīra uzvarētāju vidū dažādās vecumu grupās visvairāk bija pašmāju tenisistu.  

Spēļu grafikus un rezultātus tenisisti varēja vērot ITF tiešsaistē. ITF piešķir spēlētajiem punktus, nosaka viņu vietu starptautiskajā tenisistu reitingā. Daudzi savulaik slaveni profesionālie tenisisti pašlaik ir izvēlējušies spēlēt ITF turnīros.

Turnīrā piedalījās vairāk nekā 70 dalībnieku vecumā no 35 līdz 75 gadiem no 6 valstīm - Baltkrievijas, Somijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, kā arī Latvijas. Vislielākais spēlētāju skaits bija pašmāju tenisisti, starp kuriem bija arī tādi sabiedrībā labi zināmi cilvēki kā bijušais Rīgas vicemērs Jānis Dinēvičs, neiroķirurgs Egīls Valeinis, AS Liepājas metalurgs padomes priekšsēdētāja padomnieks finanšu jautājumos Andrejs Koļesins un uzņēmējs Edgars Šķenderis.

Šāda mēroga pasākums ir kļuvis iespējams, pateicoties turnīra ģenerālsponsoram – dabīgajam ūdenim VENDEN. SIA VENDEN izpilddirektors Gatis Kamarūts uzsver: „Kompānija atbalsta dažādus sporta veidus, starp kuriem īpaša vieta ir tenisam, jo tas ir sporta veids, ar ko var nodarboties ne tikai profesionāļi, bet arī amatieri bez vecuma ierobežojumiem. Regulāra tenisa spēlēšana ir lielisks veids, kā sevi uzturēt sportiskā formā, un mēs ceram, ka šis turnīrs stimulēs dažāda vecuma cilvēkus aktīvi nodarboties ar tenisu”.

Arī VENDEN Cup turnīra direktors Roberts Reitups norādīja, ka jūtas gandarīts par paveikto, jo gan paša turnīra laikā, gan arī pēc tā noslēguma dažādu valstu spēlētāji personīgi izteica pateicību par lielisko turnīra organizāciju. Roberts Reitups norādīja, ka organizatoru turpmāki plāni ir ambiciozi – četru gadu laikā VENDEN Cup jākļūst par turnīru, kurā startē gan jaunieši, gan seniori, gan amatieri, gan arī profesionāļi.

LTS senioru sacensību koordinators Egīls Valeinis atzina: „Latvijā arvien vairāk cilvēku pievēršas tenisa spēlei, kas kļūst par aktīvu un tajā pat laikā nopietnu hobiju. Tenisistu vidū ir gan ārsti, gan zinātnieki, gan arī citu nopietnu profesiju pārstāvji, tostarp cilvēki no biznesa vides. Ar katru gadu pieaug aizraušanās ar tenisu, un līdz ar to paplašinās arī interesentu loks. Uzskatu - jo vairāk turnīru tiks organizēts, jo straujāk augs dalībnieku skaits ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm. Turklāt teniss ir no tiem sporta veidiem, ar kura palīdzību cilvēki lieliski var sevi uzturēt fiziskā formā – tas nozīmē, ka Latvijas sabiedrībā pieaug veselīgā dzīvesveida piekritēju skaits.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi