Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sevastova Indianvelsā kapitulē izšķirošajā kvalifikācijas spēlē; Gulbis uzzinājis pretinieku (papildināts 9:02)

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova otrdien piedzīvoja zaudējumu ASV notiekošā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību izšķirošajā, otrajā, kārtā.

Sevastova, kura WTA rangā atrodama 92.pozīcijā, un kvalifikācijā bija izlikta ar 11.numuru, ar 2-6, 7-5, 2-6 gandrīz divas stundas ilgā cīņā piekāpās vien ranga ceturtajā simtā esošajai mājiniecei Teilorei Taunsendai.

Ja Taunsenda pirmajā setā savas serves geimus uzvarēja samērā pārliecinoši, Sevastovai problēmas radās ik reizi - pirmajos divos serves geimos viņa aizstāvēja kopā četras breikbumbas, bet nākamajos divos zaudēja servi, kas kopumā pirmajā setā lika piekāpties ar rezultātu 2-6.

Otrais sets sākās gluži pretēji un jau pirmajā geimā Sevastova lauza pretinieces servi. Serves uzņēmējas uzvarēja arī nākamajos divos geimos, bet pirmā šo sēriju apturēja Sevastova, kura ceturtajā geimā atspēlēja vienu breikbumbu un izvirzījās vadībā ar 3-1. Kaut astotajā geimā Taunsenda atspēlējās, trīs geimus vēlāk Sevastova vēlreiz nobreikoja pretinieci un otro setu noveda līdz uzvarai ar 7-5.

Izšķirošajā setā ceturtajā un piektajā geimā tenisistes apmainījās ar breikiem, bet pēc tam sestajā geimā amerikānietei ar ceturto breikbumbu vēlreiz izdevās salauzt Sevastovas servi, pārņemot vadību, kas tika nostiprināta astotajā geimā un svinēts panākums mačā.

Kā zināms, pirms tam pirmdien atlases turnīra pirmajā mačā Sevastova ar 6-2, 6-2 apspēlēja pasaules ranga 151.vietas īpašnieci Džesiku Pegulu no ASV.

Deviņpadsmit gadus vecā Taunsenda pašlaik WTA rangā ir tikai 379.vietā, tomēr viņa karjeras laikā spējusi iekļūt arī pirmajā simtā. Zīmīgi, ka pagājušajā nedēļā Taunsenda Indianvelsā pārvarēja arī pirmskvalifikācijas turnīru.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pārvarēšana Latvijas tenisistei deva 20 WTA vienspēļu ranga punktus, bet tagad viņa var cerēt uz iekļūšanu pamatsacensībās kā "laimīgā zaudētāja".

Sevastova Indianvelsas turnīrā piedalījās ceturto reizi karjerā, bet līdz šim labākais sasniegums tajā viņai bijusi trešās kārtas sasniegšana 2010.gadā.

Tikmēr Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Indianvelsas Masters 1000 sērijas turnīru sāks pret spāni Giljermo Garsiju-Lopesu, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Paredzams, ka spēle tiks aizvadīta ceturtdien vai piektdien.

Gulbis pašlaik ATP rangā ieņem 71.vietu, bet Garsija-Lopess atrodams 38.pozīcijā. Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies trīs reizes, Gulbim divas reizes uzvarot Sanktpēterburgas ATP turnīra ietvaros, turklāt 2013.gada finālā, bet spānim esot pārākam Bangkokas turnīrā 2010.gadā. Visas viņu savstarpējās spēles notikušas uz cietā seguma kortiem, kur tenisisti sacenšas arī Indianvelsā.

pievienotas pēdējās trīs rindkopas 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi