Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sevastova saspringtā cīņā sasniedz WTA turnīra ceturtdaļfinālu Brazīlijā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien pārvarēja Brazīlijā notiekošā Florjanopolisas WTA "International" sērijas turnīra otro kārtu, turklāt WTA turnīrā, kas risinās māla seguma kortos, viņa ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmoreiz kopš 2010.gada vasaras.

Aizvadītajā duelī WTA ranga 188.vietā esošā Sevastova ar 7-6 (7:4), 4-6, 6-4 saspringtā cīņā uzveica Paragvajas tenisisti Veroniku Kepedi Roigu, kura rangā atrodama 150.pozīcijā. Mačs ilga vairāk nekā divas ar pusi stundas.

Teju visi pirmā seta geimi tika aizvadīti ļoti līdzīgā cīņā, un sešos no tiem tenisistes sasniedza "vienādi". Desmitajā geimā Sevastovai bija divas setbumbas, tomēr tās viņa neizmantoja, un cīņa turpinājās līdz taibreikam. Tajā Roiga uzvarēja pirmajā izspēlē, bet pēc tam trīs punktus pēc kārtas guva Sevastova. Kaut paragvajiete vēl panāca 4:4, taibreika izskaņā pārliecinošāka bija Sevastova, triumfējot ar 7:4.

Arī otrais sets turpinājās saspringti un vairāki no geimiem bija īpaši gari. Devītajā geimā Sevastova trešo reizi pēc kārtas nenoturēja savas serves geimu un desmitajā Roiga pielika setam punktu. Zīmīgi, ka šī bija pirmā reize mačā, kad kāda no sportistēm ieguva divu geimu pārsvaru.

Trešā seta ievadā Roigai turpinājās veiksmes sērija un viņa izvirzījās vadībā ar 2-0 un 3-1, tomēr seta otrajā pusē Latvijas tenisiste pārņēma iniciatīvu, uzvarot četros geimos pēc kārtas. Ar mača noslēgšanu gan Sevastovai radās problēmas un devītajā geimā viņa neizmantoja mačbumbu. Turpinājumā desmitajā geimā Roigai bija piecas iespējas panākt 5-5, tomēr visas reizes Sevastova atspēlējās un, tiekot pie nākamās mačbumbas, spēja pielikt punktu duelim.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Latvijas tenisistei jau devusi 60 WTA ranga punktus un kopš karjeras atsākšanas tik daudz viņa vienā turnīrā vēl nebija nopelnījusi.

Cīņā par vietu pusfinālā Sevastovai pretim stāsies spāniete Marija Teresa Torro-Flora, kura pašlaik WTA rangā ieņem 157.vietu.

Kā zināms, Sevastova pirmās kārtas otrdien mačā ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja amerikānieti Luisu Čiriko, izcīnot pirmo panākumu WTA mačos kopš atgriešanās sportā šī gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi