Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šķēpmetēja Mūze 10 cm no pasaules čempionāta fināla; Palameika paliek pēdējā

Latvijas šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze piektdienas rītā kā pēdējās no Latvijas delegācijas uzsāka dalību Pasaules vieglatlētikas čempionātā Maskavā. Nevienai gan neizdevās sasniegt finālu - Mūze ar 60,29 m tālu metienu ierindojās 14.vietā, bet Palameika ar 53,70 metriem palika pēdējā 27 dalībnieču konkurencē. Līdz ar to Latvijas sportistiem pasaules čempionāts ir noslēdzies.

Kvalifikācijas norma finālam šoreiz bija 61,50 metri vai 12 labākie rezultāti - aizmetot šķēpu šādā attālumā, sportistes varēja būt drošas par dalību svētdienas pēcpusdienā paredzētajā finālā. Pavisam uz finālu pretendēja 27 šķēpmetējas.

Līnai Mūzei B grupā pirmajā mēģinājumā 54,36 metri, bet otrajā šķēps piezemējās aiz 60 metru atzīmes - 60,29! Tobrīd tas bija 11.rezultāts abu grupu summā. Tikmēr savā pēdējā mēģinājumā vāciete Katrīna Molitore par 3 cm pārspēja Mūzi, nobīdot uz pēdējo vietu, kas vēl deva tiesības startēt finālā. Vēl pēc brīža krieviete Viktorija Sudaruškina aizmet 62,20 m, Mūzi apsteidza arī Šrilankas sportiste, bet latvietei trešais mēģinājums netika ieskaitīts. Tas nozīmē, ka Līna Mūze pasaules čempionātā ierindojas 14.vietā - līdz vietai finālā pietrūka 10 centimetru.

Madaras Palameikas pirmie divi mēģinājumi netika ieskaitīti, bet trešajā sasniegtie 53,70 metri bija vājākais rezultāts starp 13 A grupas dalībniecēm. Līdz ar to Madarai čempionāts noslēdzies ar 27.vietu.

Palameikai (26) šis bija jau trešais pasaules čempionāts - ja 2009.gadā Berlīnē debijā 27.vieta, tad pirms diviem gadiem Degu jau vieta finālā un 11.pozīcija. Latvijas rekordiste (64, 51 m 2009.gadā) pērn tika pie 8.vietas gan Eiropas čempionātā, gan Londonas olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr sešus gadus jaunākajai Mūzei šis bija pirmais pasaules čempionāts, bet jau pērn viņa teicami debitēja augstākā līmeņa sacensībās starp pieaugušajiem. Eiropas čempionātā 10.vieta, bet Londonā Līna palika nākamā aiz fināla divpadsmitnieka. Pavisam nesen valsts čempionātā Jēkabpilī viņa sasniegusi jaunu personīgo rekordu - 61,97 m, savu iepriekšējo labāko sasniegumu labojot uzreiz par 93 centimetriem.

Uz Maskavu savainojuma dēļ nav devusies vēl viena no Latvijas vadošajām šķēpmetējām Sinta Ozoliņa-Kovala. 

Augstākā vieta - Ikauniecei 

No Maskavā startējušajiem desmit Latvijas vieglatlētiem visaugstāko rezultātu sasniedza septiņcīņniece Laura Ikauniece, kurai 11.vieta. Seko Mūze ar 14.pozīciju sķēpmešanā, bet Vadims Vasiļevskis ceturtdien izcīnīja 15.vietu šajā pašā disciplīnā vīriem. Tāllēcējai Laumai Grīvai 16.vieta, vesera metējaim Igoram Sokolovam 19.pozīcija, bet soļotāja Agnese Pastare 20 km distancē finišēja 23.vietā. Seko Palameika ar 27.vietu tāllēkšanā, 33.vieta kārtslēkšanā Marekam Ārentam, savukārt soļotājiem Arnim Rumbeniekam un Anitai Kažemākai 42.vieta 20 kilometros.  

Pasaules čempionāts Maskavā noslēgsies svētdien. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi