Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sportisti miljonāri netiecas dzīvot Pekinas olimpiskajā ciematā

Šveices tenisa zvaigzne Rodžers Federers un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) slavenības Pekinā nevēlas dzīvot olimpiskajā ciematā kopā ar citiem atlētiem, jo uzskata to par apgrūtinājumu.

Speciāli olimpiskajām spēlēm uzceltajā un īpaši apsargātajā ēku kompleksā dzīvos apmēram 16 000 sportistu, kas no 8. līdz 24.augustam piedalīsies cīņā par olimpiskajām godalgām. Speciālisti paredz, ka pēc spēļu noslēguma olimpiskos apartamentus izdosies pārdot vidēji par vienu miljonu ASV dolāru (450 000 latu).

Tomēr Federers dzīvi olimpiskajā ciematā uzskata par pārāk apgrūtinošu, par ko tenisists pārliecinājies pirms četriem gadiem Atēnās. Braukšana ar autobusu, kas kavē ievērot individuālu grafiku, un atpazīstamība olimpiskajā ciematā pamudinājusi Federeru šogad izvēlēties dzīvot viesnīcā.

Federera lēmumu atbalstīja arī Šveices olimpiskās delegācijas vadītājs Verners Augsburgers, norādot, ka pretējā gadījumā tenisists būtu pakļauts pastāvīgas uzmanības spiedienam.

Līdzīgu attieksmi izrādīja NBA basketbolisti, kas spēlēs ASV izlasē. Atēnu olimpiskajās spēlēs NBA zvaigznes dzīvoja uz luksusa pasažieru kuģa, bet Pekinā viņi ir izvēlējušies pieczvaigžņu viesnīcu. Atšķirībā no kuģa dzīvošana viesnīcā ļaus labāk izjust olimpisko noskaņu, paziņoja Maiami "Heat" basketbolists Dveins Veids.

ASV basketbolistu intereses olimpiskajās spēlēs 1992.gadā Barselonā formulēja Džons Stoktons. "Mēs nedomājam te iegūt daudz draugu," viņš teica. "Olimpiskais gars nozīmē sāncenšu pieveikšanu, nevis dzīvošanu ar viņiem kopā."

Pekinas olimpiskās spēles sāksies piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi