Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Svarcēlāji startu EČ izmantos kā gatavošanos pasaules čempionātam

Latvijas svarcēlāji uz Eiropas čempionātu, kas norisinās Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, devušies nepilnā sastāvā, izmantojot iespēju sacensību gaisotnē gatavoties pasaules čempionātam, kas būs sezonas svarīgākās sacensības.

Bukarestē startēs trīs Latvijas svarcēlāji - ceturtdien svara kategorijā līdz 85 kilogramiem uz paaugstinājuma dosies Vitālijs Kovtuns, piektdien starts būs Dmitrijam Usovskim svara kategorijā līdz 94 kilogramiem, bet sestdien kategorijā līdz 105 kilogramiem startēs Iļja Meņšikovs, aģentūru BNS no sacensību vietas informēja Latvijas komandas treneris Eduards Andruškevičs.

"Eiropas čempionāts mums ir kā sagatavošanās sezonas svarīgākajam startam pasaules čempionātam, kur sāksies cīņa par olimpiskajām ceļazīmēm. Tikai pasaules čempionātos notiks atlase 2012.gada spēlēm Londonā," norādīja Andruškevičs.

Šī iemesla dēļ Eiropas čempionātam negatavojās un Bukarestē nestartēs titulētākais Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kurš gan plāno piedalīties pasaules čempionātā, kas novembrī notiks Dienvidkorejā.

"Mūsu mērķis ir Londonā startēt ar pēc iespējas lielāku komandu, tāpēc punktu krāšana atlasē jāsāk jau no šā gada. Svarīgākie gan būs 2010. un 2011.gada pasaules čempionāti," stāstīja treneris.

Bukarestē no trim Latvijas svarcēlājiem nekādi varoņdarbi netiek gaidīti, un būs labi, ja viņi nostartēs savu labāko rezultātu līmenī. "Ļoti labi, ja kādam izdosies labot savus personiskos rekordus. Viņiem šīs sacensības būs laba skola, jo šie puiši progresē soli pa solim. Jācenšas katru gadu nedaudz pielikt klāt," uzsvēra Andruškevičs.

Pērn Eiropas čempionātā Linjano (Itālijā), kur Ščerbatihs kļuva par pieckārtēju kontinenta čempionu, Kovtuns ieņēma 14 vietu ar summā paceltu 331 kilogramu, bet Iļja Meņšikovs ieņēma 11.vietu, summā paceļot 334 kilogramus.

Eiropas čempionāts Rumānijā sākās 5.aprīlī un noslēgsies svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi