Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tenisa sieviešu vienspēlēs Rio negaidīti triumfē WTA ranga 34.rakete no Puertoriko

Puertoriko tenisiste Monika Puiga, kura pasaules rangā atrodama vien 34.vietā, sestdien uzvarēja Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu vienspēļu tenisa turnīrā.

Puertoriko savā vēsturē vēl nekad iepriekš nebija tikusi pie olimpiskā zelta.

Sacensībās neizliktā Puiga ar 6-4, 4-6, 6-1 pārspēja šī gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju Angeliku Kerberi no Vācijas, kura pasaules rangā atrodama otrajā vietā.

Pirmos divus setus abas tenisistes aizvadīja līdzīgā cīņā, katrai tiekot pie panākuma, bet izšķirošo - trešo - setu Puiga sāka lieliski, divreiz laužot Kerberes servi un izvirzoties vadībā ar 5-0, kas bija izšķirošais lūzuma punkts šajā spēlē. Septītajā geimā Vācijas sportiste, atrazdamās iedzinējos ar 1-5, ne par ko negribēja padoties un tika pat pie sešām breikbumbām. Tiesa, nevienu no tām viņai izmantot neizdevās, jo Puiga bija pārāka.

Pašlaik 22 gadus vecā Puiga kļuvusi par pirmo Puertoriko sievieti, kura olimpiskajās spēlēs tikusi pie medaļas. Tāpat viņa kļuva tikai par otro tenisisti vēsturē, kura tikusi pie olimpiskās godalgas, nebūdama izlikto spēlētāju sarakstā.

Karjeras laikā Puiga tikai vienu reizi triumfējusi WTA turnīrā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka sieviešu vienspēļu turnīrā pie bronzas tika Čehijas tenisiste Petra Kvitova, kura ar 7-5, 2-6, 6-2 uzvarēja ASV tenisisti Medisonu Kīzu.

Pirmā seta desmitajā geimā Kvitova atspēlēja divas setbumbas, nākamajā jau lauza pretinieces servi, bet 12.geimā pielika punktu uzvarai ar rezultātu 7-5.

Otrajā setā čehiete zaudēja divas savas serves, kas Kīzai ļāva uzvarēt ar 6-2. Tomēr izšķirošā, trešā, seta sākumā Kvitova divreiz nobreikoja pretinieces serves, panākot 3-0. Turpinājumā uzvarēja servētājas un astotajā geimā Kvitova ar ceturto mačbumbu pielika punktu spēlei par bronzu.

Kvitova ir divkārtēja Vimbldonas atklātā čempionāta turnīra uzvarētāja, kamēr Kīza karjerā tikusi pie diviem WTA tituliem.

Pirms četriem gadiem Londonā Kvitova apstājās olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka olimpiskā turnīra trešajā kārtā negaidītu zaudējumu piedzīvoja Londonas olimpisko spēļu čempione un pasaules vadošā tenisiste Serēna Viljamsa no ASV, kamēr Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles ilgs līdz 21.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi