Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vētra: Anete ar savu meistarību izšķīra spēles likteni

Maskavas CSKA basketbola komandas galvenais treneris Gundars Vētra rezumē Latvijas un Brazīlijas dāmu valstsvienību spēles iznākumu (79:78).

“Domāju, ka Brazīlija A grupā tomēr ir vājākā komanda – Koreja ir disciplinētākā, precīzāka metienos. Tapēc uzvara noteikti bija vajadzīga. Spēles sākums bija tāds, ka likās – divi iepriekšējie zaudējumi Latvijas komandu ir galīgi sagrāvuši. Taču tad spēle aizgāja Anetei, viņa guva ne tikai “vieglos punktus”, bet arī realizēja grūtus metienus. Un beigās ar savu meistarību izšķīra spēles likteni – trīspunktnieks bija diezgan “dulls”, bet caurgājiens izdevās meistarīgs.

Anetes faktors izlasei ir ļoti būtisks. Zvirgzdiņš jau teica, ka būs grūti domāt par uzvarām, ja Jēkabsone spēlēs tā, kā pirmajos divos mačos. Izskatās, ka treneris nav apmierināts ar Kubliņas spēli, arī Tamane gan pret Brazīliju, gan iepriekšējās dienās bija nestabila. Zvirgzdiņš ir meklējumos un šodien trāpīja ar Brumermanes uzmainīšanu. Tas gan nenozīmē, ka Aija noteikti ir labāka par citām centra spēlētājām. Jācer, ka arī Kubliņa vēl nodemonstrēs, ko prot.

Nedomāju, ka sieviešu basketbola pirmais astoņnieks pasaulē ir daudz spēcīgāks par pirmo astoņnieku Eiropā. Tā pati Francija nav pārāka par Brazīliju. Vismaz četras Latvijas basketbolistes ir Eiropas augstākā līmeņa spēlētājas, un arī visa Latvijas komanda pēdējos gados ir pierādījusi, ka tai ir vieta šajā astoņniekā. Kamēr spēlētājas ir brieduma gados, jācenšas to izmantot.

Vai Zvirgzdiņa rokās vēl ir kāds apslēpts taktisks trumpis? Diez vai, jo gan pirmās trīs spēles, gan pārbaudes turnīrs pirms olimpiskajām spēlēm tomēr ir parādījuši daudz no spēles sistēmas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Izmaiņas var būt tikai niansēs. Vienkārši jācenšas laukumā parādīt labāko sniegumu un nekādā gadījumā nedrīkst pazaudēt koncentrāciju. Īpaši pret Koreju, kas kļūdas nepiedos un otru iespēju nedos.

Īsti sportiski tas nav, jo spēles tomēr skatās līdzjutēji. Tomēr skaidrs, ka izšķirošā spēle būs pret korejietēm, tāpēc uzvara pār Austrāliju nav dzīvības vai nāves jautājums. Jāskatās, kā aiziet spēle, brīnumi var notikt. Trenerim arī jādomā, kā iespēlēt basketbolistes. Ja, piemēram, Anetei konkrētajā veicas, nav jēgas viņu sēdināt malā, pat ja spēles rezultāts ir negatīvs.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi