Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vienības brauciena rīkotāji noraida vēlmi iedzīvoties ar lielajām dalības maksām

Septembra pirmajā nedēļas nogalē gaidāmā Vienības velobrauciena rīkotāji norāda, ka ar salīdzinoši lielajām dalības maksām vēlas nevis pelnīt, bet gan mudināt cilvēkus sacensībām pieteikties savlaicīgi.

Lai gan dalības maksa pēdējos trīs gadus nav mainījusies un ir no astoņiem latiem pieteikšanās sākumā līdz pat 20 latiem, ja velobraucējs piesakās uz vietas sacensību dienā, katru gadu daudzi publiskajā telpā pauž sašutumu par augstajām cenām.

Sacensību rīkotājs Igo Japiņš aģentūrai BNS paskaidroja, ka Vienības braucienu sarīkot nav nemaz tik vienkārši, kā kādam no malas varētu likties, un, ja visi atliktu pieteikšanos uz pēdējo dienu, organizatori nemaz nevarētu ar to tikt galā.

Tādēļ dalības maksa noteikta diferencēta - jo ātrāk piesakās, jo tā zemāka. "Tādēļ jau mēs uzlikām to briesmīgo maksu - 20 latu -, lai atbaidītu cilvēkus visu darīt pēdējā brīdī," viņš klāstīja.

Japiņš arī prognozēja, ka, ņemot vērā sabiedrībā arvien pieaugošo interesi par velosacensībām, dalībnieku skaits Vienības braucienā varētu būt liels - apmēram 4200.

Pieteikšanās 20. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam, kas notiks 5.septembrī Siguldā, sākās šonedēļ.

Sacensības notiks trīs distancēs: šosejas sporta brauciens - 100 km, kalnu divriteņu (MTB) brauciens - 47 km, šosejas tautas brauciens - 37 km. Par īpašiem kausiem sacentīsies visplašāk pārstāvētie uzņēmumu un iestāžu darba kolektīvi, kuplākās ģimenes un pašvaldības.

"2010. ir Vienības brauciena 20. jubilejas gads, tādēļ dalībniekus sagaida īpaša gaisotne un pārsteigumi. Ar velosipēdu braukt var ikviens un jebkurā vecumā. Šo gadu laikā cilvēki to ir sapratuši, ko pierāda fakts, ka riteņbraukšana kļūst aizvien populārāka un tās cienītāju skaits pieaug ar katru gadu. Esmu novērojis, ka cilvēki ar velosipēdu pārvietojas ne vien brīvdienās, bet arī ikdienā dodas uz darbu. Tādēļ arī mēs šogad, Vienības brauciena 20. jubilejas gadā, aicinām visus iedzīvotājus, kam velosipēds nav svešs, vienoties kopīgā tautas braucienā, kas ir lielisks velopiedzīvojums," pastāstīja sacensību organizators Igo Japiņš, "Igo Japiņa sporta aģentūras" direktors.

Iepriekšēja reģistrācija norisināsies līdz 2.septembrim plkst.19.

Pirmo reizi velobraucēji no visas Latvijas - gan riteņbraukšanas cienītāji, gan profesionāli sportisti - kopīgā braucienā vienojās 1936.gadā. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas velobrauciens tika atjaunots 1995.gadā. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu organizē ''Igo Japiņa sporta aģentūra''.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi