Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Vīgants pārliecinoši kļūst par Pasaules kausa ieguvēju rollerslēpošanā, Kaparkalēja sešiniekā

Latvijas izlases slēpotājs Raimo Vīgants guvis lielisku panākumu un pārliecinoši kļuvis par 2024. gada Pasaules kausa ieguvēju rollerslēpošanā. Atzīstamu veikumu ir parādījuši un desmitniekā ir iekļuvuši Kitija Auziņa pieaugušo grupā un junioru konkurencē Dāvis Kalniņš ar Lindu Kaparkalēju, kura ir arī labāko sešiniekā.

Šajā sezonā tika aizvadīti trīs Pasaules kausa posmi. Sezona iesākās jūlija vidū ar pirmo posmu Madonā, tad augusta vidū turpinājās Kazahstānā un tagad septembrī Itālijā noslēdzās ar trešo posmu pasaules čempionāta ietvaros. Liela daļa sportistu piedalījās divos vai vienā posmā, bet daļa startēja visos trijos.

Raimo Vīgants piedalījās visos trijos, visas vasaras garumā rādot ļoti labu sniegumu un katrā no posmiem izcīnot pa vienai individuālajai uzvarai. Visas uzvaras Vīgants izcīnīja masu starta distancē brīvajā stilā, parādot ļoti labu taktiku un lieliskas finišētāja īpašības. Raimo kļuva par līderi pēc Madonas posma un saglabāja pirmo vietu līdz pat sezonas beigām, nopelnot 764 punktus un tuvāko sekotāju – 2021. gada kausa ieguvēju Mateo Tanelu no Itālijas – apsteidza par 91 punktu. Tādējādi Tanels jau trešo gadu pēc kārtas ir otrais.

Nu jau divkārtējais pasaules čempions rollerslēpošanā Raimo Vīgants iepriekš bija izcīnījis otro un divas trešās vietas, par kausa ieguvēju kļuva pirmo reizi. Pērn viņš nestartēja visos posmos, ieņemot 9. vietu. Ar Vīgantu kopā Kazahstānā startējušais Niks Saulītis ar 372 punktiem ieņēma 12. vietu, bet par 15 punktiem mazāk un 13. vieta pāri par simts dalībnieku vidū pasaules čempionam komandu sprintā Laurim Kaparkalējam, kurš piedalījās divos posmos.

Junioru konkurencē ar startiem divos posmos un ļoti labiem rezultātiem sprintos, kur Madonā izcīnīta uzvara, bet pasaules čempionātā Itālijā izcīnīta bronza, Linda Kaparkalēja spēja iespraukties sešiniekā ar iegūtajiem 392 punktiem. Sešiniekā noteikti pieaugušo konkurencē iekļūtu Kitija Auziņa, ja būtu sanācis doties līdzi Vīgantam un Saulītim uz Kazahstānas posmu. Ar startiem divos posmos un 402 punktiem Auziņa tik un tā tika desmitniekā ar 9. vietu no vairāk nekā sešdesmit dalībniecēm. 

Desmitniekā junioru puišiem iekļuva Dāvis Kalniņš, kuram tikai divu punktu pietrūka, lai tāpat kā Kaparkalēja būtu labāko sešu vidū. Kalniņam ar 433 punktiem un divām godalgotām vietām Madonas posmā beigās 7. vieta. Tieši aiz desmitnieka no 120 dalībniekiem arī ar startiem divos posmos ierindojās Bruno Bilans un Indriķis Circens, tādējādi panākot to pašu, ko pieaugušajos, proti, trīs Latvijas rollerslēpotāju pārstāvniecību Top15.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi