Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vilde gandarīts par komandas kopīgo ieguldījumu uzvarā pār Grieķijas volejbolistiem

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pēc sestdien Rīgā izcīnītās uzvaras Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē pār Grieķiju jo īpaši priecājās par visas komandas ieguldījumu grūti gūtajā panākumā.

Visi laukumā izgājušie Latvijas volejbolisti veiksmīgi iesaistījās spēlē, un tas palīdzēja komandai kopīgiem spēkiem uzvarēt, aģentūrai BNS pastāstīja Vilde. "Lielākais ieguvums [no uzvaras] ir komandas gara pacēlums un noticēšana savām spējām," viņš piebilda. Vilde sagaida, ka komanda svētdien grupas turnīra pēdējā mačā pret favorīti Somiju varētu pat nospēlēt vēl labāk.

Vilde uzsvēra, ka viņam nepatīk dalīt spēles iedalīt tādās, kurās iespējams uzvarēt, un pārējās. Komandai katrā spēlē jācīnās par uzvaru, tādēļ neesot pamata apgalvot, ka Latvija ar uzvarām pār Lielbritāniju un Grieķiju Rīgā būtu izpildījusi minimālo programmu. Lai arī somi ir spēcīgāks pretinieks par Grieķiju, Latvijas izlase varot nospēlēt vēl labāk.

Spēli ar Grieķiju Vilde atzina arī par psiholoģiski grūtāku nekā pirmo cīņu pret Lielbritāniju. Tā kā pretinieks bija spēcīgāks, tam izpalika garākas kļūdu sērijas, un šādā spraigā gaisotnē Latvijas volejbolistiem vajadzēja turēt līdzi. Pēc uzvarētā pirmā seta Latvijas spēlētāji nedaudz nomierinājās un zaudēja modrību, kas ļāva grieķiem pavērst notikumu gaitu sev par labu un uzvarēt divu nākamo setu izspēlē, stāstīja Vilde. Savukārt emocionālajā ceturtajā setā Latvijas volejbolistiem pamosties palīdzējušas tiesneša kļūdas, jo, lai arī tās bija par labu abām komandām, šāds pavērsiens komandu sapurinājis un mobilizējis.

Svētdien pret Somiju Vilde no Latvijas izlases negaida radikāli citu spēli, jo komandas iespējas nosaka spēlētāju šībrīža meistarība. Taču atsevišķos elementos vēl iespējams pielikt, lai izrādītu Somijai cienīgu pretestību. "Ticu, ka ir iespējams labāk nospēlēt labāk nekā šodien. Par cik daudz? To redzēsim," sprieda Latvijas izlases galvenais treneris.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvijas volejbolisti piektdien ar 3:0 pārspēja Lielbritāniju. Gan Somijas, gan Latvijas izlasēm pirms savstarpējās cīņas ir pa divām uzvarām divās spēlēs.

Rīgā notiek pirmais no diviem kvalifikācijas turnīriem, kuru summā noteiks Latvijas, Grieķijas, Somijas un Lielbritānijas nākotni 2011.gada Eiropas čempionātā. Pēc otrā turnīra maija beigās Grieķijā grupas uzvarētāji kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvēji cīņu turpinās izslēgšanas pāru cīņās.

2011.gada EČ finālturnīrā vieta ir garantēja jau septiņām valstsvienībām - Čehijai, Austrijai, Polijai, Francijai, Bulgārijai, Krievijai un Serbijai. Septiņniekam pievienosies sešu kvalifikācijas grupu uzvarētāji un vēl trīs valstsvienības, kas uzvarēs izslēgšanas pāros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi