Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Volejbolisti pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm sāks gatavoties maijā

Latvijas volejbola izlase gatavošanos pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai sāks maijā, bet pašlaik izlases treneri izstrādā gatavošanās programmu un apzina potenciālo sastāvu, sarunā ar aģentūru BNS pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Egils Cīrulis.

Latvijas izlasei, kuru trenē Raimonds Vilde ar palīgu Uģi Krastiņu, no 30. maija līdz 1. jūnijam būs jāspēlē pasaules čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā, Roterdamā tiekoties ar Nīderlandes, Turcijas un Igaunijas izlasēm.

"Pēc Latvijas čempionāta beigām izlases kandidātiem tiks dots atpūtas brīdis, kurā viņi pēc savas vēlēšanas individuāli varēs gatavoties izlasei. Kopā sanākšana plānota pēc maija svētkiem," klāstīja Cīrulis.

Pēc nedēļas vajadzētu būt lielākai skaidrībai arī par izlases kandidātiem, kuri tiek apzināti. Iepriekšējos gados bija daži gadījumi, ka izlasē kāds no potenciālajiem spēlētājiem atteicās spēlēt, tāpēc šoreiz tiks aicināti tie, kas patiesi vēlēsies to darīt. Cīrulis uzsvēra, ka viena no pašreiz lielākajām Latvijas volejbola zvaigznēm Gundars Celitāns, kurš spēlē svētdien Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) kausu izcīnījušajā Krievijas klubā "Lokomotiv-Belogorje", jau ir apliecinājis savu gatavību izlasē spēlēt.

Valstī grūtajos finanšu apstākļos viegli neklājas arī Latvijas Volejbola federācijai, taču tiek darīts viss, lai izlase varētu sagatavoties un nospēlēt pēc iespējas labāk. "Ar finansēm ir švaki, un ir skaidrs, ka naudas tai sagatavošanās programmai, ko labprāt gribētu jebkurš treneris, nepietiks. Mūsu iespējas nav nekādas dižās, taču mēģinām atrast labvēļus, kas varētu palīdzēt," norādīja Cīrulis un piebilda, ka treniņnometnei un pārbaudes spēlēm finansējums būs.

Citāda situācija ir ar Latvijas sieviešu volejbola izlasi, kuras pašlaik nemaz nav. "Mums nav sieviešu izlases programmas, un tam ir finansiāls pamatojums. Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijai esam ziņojuši, ka patlaban sieviešu izlasi mēs finansiāli nevaram uzturēt kā tādu. Perspektīvā tas gan varētu mainīties, jo ar sieviešu klubu treneriem, treneru padomes sēdēs esam runājuši, ka vispirms ir jāizveido programma, pēc kuras strādājot izdotos reanimēt izlasi. Mēs to vēlamies atjaunot, lai jaunajām volejbolistēm būtu, uz ko tiekties," stāstīja Latvijas volejbola federācijas funkcionārs.

Šis gads salīdzinoši klusāks būs arī jauniešu izlasēm, jo šogad notiek pāreja no viena vecuma uz otru, līdz ar to nav paredzēti Eiropas čempionātu atlases turnīri. Tomēr darbs arī šajā jomā turpinoties gan ar junioru, gan ar jauniešu, gan minikadetu vecuma volejbolistiem, kuriem svarīgāki turnīri gaidāmi 2010. un 2011. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi