Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Zālītis cer, ka Dienvidkorejā Latvijas vieglatlēti tiks pie medaļas pasaules čempionātā

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Guntis Zālītis cer, ka Dienvidkorejā, kur no 27. augusta līdz 4. septembrim risināsies pasaules čempionāts, Latvijas vieglatlētiem izdosies izcīnīt medaļu, kas kļūtu par pirmo pasaules čempionātos kopš valstiskās neatkarības atgūšanas.

Zālītis trešdien notikušajā preses konferencē uzsvēra, ka Latvijas komandā praktiski visi brauc, lai cīnītos par augstākajām vietām, tāpēc derības, ka beidzot no pasaules čempionāta tiks pārvesta arī kāda godalga, ir pamatotas.

Līdz šim vienīgo reizi pasaules čempionātā Latvijas sportists pie medaļas tika 1983. gadā, kad Helsinkos Dainis Kūla izcīnīja bronzas medaļu šķēpmešanā, taču tolaik viņš startēja zem PSRS karoga.

"No visiem gaidu augstus rezultātus. Komandā varbūt ir sportisti, piemēram, sprinteris Ronalds Arājs vai skrējējs Dmitrijs Jurkevičs, no kuriem medaļu vai vietu finālā nevajadzētu gaidīt, jo konkurence viņu disciplīnās ir milzīga, taču pārējie noteikti var iekļūt savu disciplīnu finālā," sacīja prezidents.

Uz Tegu, kur risināsies čempionāts, dosies 15 vieglatlētu, kas, ņemot vērā sarežģīto situāciju valstī un Latvijas vieglatlētikā, ir ļoti labs rādītājs. Lielākā daļa sportistu uz čempionātu dosies par LVS līdzekļiem, bet dažiem nokļūšanu Dienvidkorejā finansiāli nodrošinās pašvaldības, ar kurām LVS izveidojusies ļoti laba sadarbība, atzina Zālītis.

Tāpēc LVS spējusi nodrošināt, ka čempionātā praktiski visiem sportistiem, kuri to vēlējās, līdzi būs treneri. LVS finansiālā situācija gan neesot spoža, jo braucienam uz Dienvidkoreju jātērē 23 000 latu, kas ir lielākā daļa no valsts un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) piešķirtajiem 30 000 latu uz visu gadu. Komandas aizvešana uz Dienvidkoreju maksā trīs reizes dārgāk nekā uz sacensībām, kas norisinās Eiropā, jo lielāko daļu summas veido ceļa izdevumi.

"Situācija nav spoža, taču LVS ir atradusi iespējas, lai noorganizētu gan kausa izcīņas posmus, gan čempionātu, gan aizsūtītu komandas uz Eiropas U-23 un U-20 čempionātiem," pastāstīja LVS vadītājs un uzsvēra, ka atšķirībā no pagājušā gada šoreiz uz pasaules čempionātu neviens par savu naudu nebrauc.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) vēlāk gan kompensēs vieglatlētu ceļa izdevumus, taču tas notiks tikai decembrī, piebilda Zālītis.

Pasaules čempionātu, tāpat kā citus gadus, tiešraidēs translēs Latvijas Televīzijas kanāls LTV7, rādot gan vakara programmu, gan ierakstā finālsacensības (soļošanu) no rīta programmas.

LVS valdei, nosakot komandas sastāvu, nolemts, ka Eiropas U-20 čempionātā medaļas izcīnījušās šķēpmetēja Līna Mūze un septiņcīņniece Laura Ikauniece, kuras arī bija izpildījušas normatīvu, uz čempionātu šoreiz nebrauks, jo sezonas galvenais starts viņām bija Tallinā. Savukārt izšķiroties par Ēriku Ragu un Ansi Brūnu, kuri šķēpmešanā abi ir izpildījuši B normatīvu, priekšroka dota pieredzējušajam Ragam, kura labākais rezultāts šosezon ir nedaudz labāks kā Brūnam, kurš startēs studentu universiādē.

Jau ziņots, ka startam pasaules čempionātā Latvijas komandā iekļāva 15 sportistu.

Visplašāk Latvija būs pārstāvēta šķēpa mešanā, kur startēs pieci vieglatlēti * Zigismunds Sirmais, Vadims Vasiļevskis, Ēriks Rags, Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala. Startēs arī Eiropas čempione tāllēkšanā Ineta Radeviča.

Delegācijā iekļauta arī ārste Līga Cīrule, fizioterapeits Mareks Osovskis, kā arī deviņi treneri. Delegācijas vadītājs būs Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi