Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Audai zaudējums UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā

Latvijas futbola klubs "Auda" ceturtdien Kosovā cieta zaudējumu un nespēja pārvarēt UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

"Auda" pagarinājumā ar 1:3 (0:0) zaudēja Kosovas vienībai "Drita", divu spēļu summā piekāpjoties ar 2:3.

Jau septītajā minūtē "Auda" bija spiesta veikt maiņu. Otrās minūtes vidū laukuma vidū cīņā par bumbu sadūrās "Audas" aizsargs Tins Hrvojs un mājinieku aizsargs Radijs Ovuka, un Hrvojs spēli nevarēja turpināt. Viņa vietā laukumā nāca Olabandžo Ogundži.

43.minūtē "Audas" vārtsargs Krišjānis Zviedris atvairīja divus sitienus no neliela attāluma vienu pēc otra, glābdams komandu no vārtu zaudējuma.

Vairāk pirmajā puslaikā mēģināja uzbrukt mājinieki, taču viņi arī biežāk pārkāpa noteikumus (14:3).

58.minūtē pēc stūra sitiena no labās puses uz pretējās puses vārtsarga laukuma stūra bumba nonāca pie Denisa Meļņika, taču viņa sitiens ar kāju lidoja garām tukšam vārtu kreisajam stūrim.

Pēc tam vairākkārt tikai nedaudz garām vārtiem sita mājinieki, un "Audas" futbolisti savu vārtu priekšā sāka kļūdīties.

Vēl viens uzbrukums, kurā Ovuka kreisajā malā apspēlēja Abdulu Traorē un ieskrēja soda laukumā, kur Traorē viņu no mugurpuses nogāza zemē.

11 metru sitienu 75.minūtē realizēja Besniks Krasniki, Zviedrim neatvairāmi raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0 mājinieku labā.

Līdz pamatlaika beigām bīstamu momentu pie abu komandu vārtiem vairs nebija, un komandām nācās spēlēt papildlaiku.

Pagarinājumā nebija pagājusi vēl ne pusminūte, kad pēc tālās piespēles un neveiksmīgas Ovukas veiktās bumbas apstrādes vienatnē ar mājinieku vārtsargu Fatonu Maloku izskrēja Mors Tala un, nesatuvojies ar vārtsargu, raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 1:1.

95.minūtē pēc Lukasa Ramosa tālsitiena bumba no Maloku trāpīja pa vārtu stabu un izlidoja ārpus laukuma.

Izlīdzinājumu mājinieki panāca 102.minūtē pēc brīvsitiena izpildes no kreisās laukuma malas. Pēc piespēles uz vārtsarga laukuma labo pusi kāds no "Drita" spēlētājiem ar galvu piespēlēja bumbu vārtu priekšā, no kurienes 2:1 "Drita" labā panāca Rons Broja.

Pagarinājuma pirmās daļas kompensācijas laikā bumba vēlreiz pabija "Audas" vārtos, taču uzreiz četri "Drita" spēlētāji bija aizmugurē, un vārti netika ieskaitīti.

110.minūtē Zviedris vēlreiz glāba komandu no vārtu zaudējuma, kad vienatnē pret viņu nonāca un ar galvu vārtu labajā stūrī sita Huans Mesa.

115.minūtē rezultāts kļuva 3:1 mājinieku labā. Pēc Krasniki centrējuma no labās laukuma puses Alberts Dabikajs no soda laukuma vidus ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Pirmajā spēlē pirms nedēļas "Auda" savā laukumā uzvarēja ar 1:0.

Pirmajā kārtā "Auda" divu spēļu summā ar 3:0 pārspēja Fēru salu komandu Touršhavnas B36, bet otrajā ar 4:1 pieveica Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville".

"Drita" sacensības sāka no otrās kārtas, tajā divu maču summā ar 3:1 pārspējot Islandes vienību Koupavoguras "Breidablik".

Latvijas čempionātā "Auda", kas aizvadītajā nedēļā pārcēla uz vēlāku laiku spēli ar "Tukums 2000"/"Telms" komandu, turnīra tabulā ar 34 punktiem 25 mačos ieņem ceturto vietu.

"Drita" pirmo 2024./2025.gada sezonas spēli savas valsts čempionātā aizvadīs vien 19.augustā. Arī Kosovas klubs pirmo spēli, kas bija plānota 10.augustā, ir vienojies pārcelt uz vēlāku laiku.

Iepriekšējā sezonā "Drita" finišēja trešā.

Pagājušajā sezonā "Auda" debitēja UEFA Eiropas Konferences līgā, divu maču summā ar 2:5 piekāpjoties Slovākijas vienībai Trnavas "Spartak".

"Drita" Eiropas kausos spēlē sesto reizi, trešo kvalifikācijas kārtu sasniedzot vien divreiz.

Uzvarētāji iekļuva "play-off" kārtā, kur tiksies ar Varšavas "Legia", kas divu spēļu summā ar 4:3 pieveica Dānijas "Brondby", bet zaudētājiem Eiropas kausu sezona ir beigusies.

Jau ziņots, ka "Liepāja" kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās Fēru salu komandai Leirvikas "Vikingur", bet "Riga" tika līdz otrajai kārtai, kur ar 2:3 zaudēja Polijas vienībai Vroclavas "Šlask".

Sacensību fināls notiks 2025.gada 28.maijā Polijas pilsētā Vroclavā.

Iepriekšējās sezonas finālā Atēnās Pirejas "Olympiacos" futbolisti papildlaikā ar 1:0 pārspēja Itālijas "Fiorentina".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi