Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Ilustratīvs attēls

Ventspils sagrauj virslīgas čempioni un līderi Spartaku

Ventspils komanda trešdien SynotTip Latvijas futbola virslīgas spēlē ar rezultātu 4:0 (2:0) savā laukumā sagrāva pašreizējo čempioni un arī kopvērtējuma līderi Jūrmalas Spartaku, kas līdz ar to pārtrauca 12 spēļu sēriju bez zaudējumiem.

Aizvadītajā mačā uzvarētājiem divus vārtus iesita nigērietis Adeleke Akinjemi, bet pa reizei izcēlās krievs Aleksejs Aleksejevs un Eduards Tīdenbergs.

Spartaka futbolisti virslīgas pirmās kārtas spēlē zaudēja RFS vienībai, bet nākamajās 14 cīņās bija bez neveiksmēm. Tiesa, oficiālajā statistikā šī uzvaru sērija ir vien 12 spēles gara, jo divas no tām bija pret diskvalificēto Babīte/Dinamo komandu un pašlaik jau ir anulētas.

Tikmēr Ventspils futbolisti vēl nesen bija vien kopvērtējuma sestajā pozīcijā, bet tagad uzvarējuši četros mačos pēc kārtas, nostiprinoties kopvērtējuma trijniekā.

Aizvadītais mačs sākās ar diezgan lielu Ventspils dominanci un desmitās minūtes izskaņā arī tika atklāts rezultāts, kad pēc Tīdenberga piespēles precīzi sita Aleksejevs.

Uzreiz pēc tam spēles temps manāmi kritās, tomēr 25.minūtē Ventspils vārtsargs Andrejs Pavlovs, izsitot no bumbu no saviem vārtiem, pamanījās pretējā laukuma pusē piespēlēt Akinjemi, kurš ar vienu pieskārienu panāca 2:0, kļūdu pieļaujot Edgaram Vardanjanam. Zīmīgi, ka īsu brīdi pirms tam Pavlovs vairākkārt bija glābis savu komandu.

Kaut otro puslaiku čempioni centās sākt aktīvi, jau pašā tā sākumā Ventspils sagādāja pretiniekiem vēl vienu aukstu dušu un panāca jau 3:0 - pēc Spartaka spēlētāju muļķīgas darbības laukuma stūrī Aleksejevs saņēma bumbu pie 11 metru atzīmes un sita nekļūdīgi. Turpinājumā "Spartaks" vairs izglābties nespēja un 60.minūtē "Ventspils" panāca arī 4:0, kad Akinjemi izlauzās cauri diviem aizsargiem un vēlreiz pārspēja Jevgeņiju Nerugalu.

Pirms šī mača Spartaka komanda šosezon virslīgā bija ielaidusi tikai deviņus vārtus.

Tikmēr Latvijas Futbola federācija (LFF) ziņo, ka "Ventspils" komanda papildinājusi sastāvu ar centra aizsargu Nauri Bulvīti, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Plimutas Argyle komandā, palīdzot tai izcīnīt otro vietu Anglijas pēc spēka ceturtajā līgā jeb League Two.

Pirms tam Ventspils pagājušajā nedēļā papildināja sastāvu ar uzbrucēju Viulenu Aivazjanu, kurš pārstāvējis Armēnijas jauniešu izlases. Viņš trešdien piedzīvoja savu debiju, nākot sastāvā uz maiņu. Armēnis pirms Bulvīša pievienošanās bija ventspilnieku vienīgais nozīmīgais pastiprinājums pāreju periodā, komandu atstājot pērnās sezonas uzbrukuma līderim Ģirtam Karlsonam, kurš pievienojās Liepāja/Mogo komandai, kā arī vienam no aizsardzības balstiem Nikolam Boranijaševičam, kurš karjeru turpina dzimtajā Serbijā.

Tikmēr Spartaka komanda nesen piedzīvoja treneru maiņu, poli Mareku Zubu nomainot slovākam Jozefam Vukušičam.

Šim mačam bija jānotiek jūlija vidū, taču Spartaks tajā laikā piedalījās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, kur parādīja cienīgu pretestību Kazahstānas spēcīgākajai komandai Astana. Savukārt Ventspils apstājās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Pēc Eirokausiem atgriežoties virslīgā, abas komandas līdz šim bija izcīnījušas tikai uzvaras.

Jūrmalas komandai pēc četrām dienām būs nākamā spēle, svētdien 18.kārtas mačā viesojoties pie Jelgavas. Vēl 18.kārtā sestdien vicelīdere Liepāja/Mogo savā laukumā uzņems RFS, bet svētdien divu galvaspilsētas komandu duelī Riga savu skatītāju priekšā tiksies ar Metta/Latvijas Universitāte vienību.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 28 punktiem 14 mačos joprojām ir Spartaks, kam ar 23 punktiem attiecīgi 14 un 15 cīņās seko Liepāja/Mogo un Ventspils vienības.

Ceturtā ar 20 punktiem ir Riga, kamēr RFS ir 19 punkti, bet 17 punktus nopelnījusi Jelgava. Savukārt turnīra tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz Metta/LU.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka virslīgas astotā komanda Babīte/Dinamo pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas, turklāt visu maču rezultātu ar šīs komandas līdzdalību tika anulēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi