Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Austrijas futbola izlasi trenēs Konstantini

Par Austrijas futbola izlases galveno treneri trešdien kļuvis 53 gadus vecais Dītmars Konstantini.

1991.gadā viņš galvenā trenera vietas izpildītāja amatā jau aizvadīja trīs spēles pie Austrijas valstsvienības stūres, bet pēc tam strādāja Vīnes Austria, Karenten un Superfund klubos.

Jau ziņots, ka otrdien Austrijas futbola asociācija no nacionālās izlases galvenā trenera amata atbrīvoja čehu speciālistu Karolu Brukneru, bet viņa līdzšinējais palīgs Andreass Hercogs no izlases aizgājis pats.

Brukners darbu zaudēja, kad Austrijas Futbola asociācijā nomainījās vadība. Par jauno prezidentu kļuva Leo Vindtners, kurš kritizēja Brukneru par Austrijas izlases slikto sniegumu pēdējo maču laikā.

Kopš Brukners pēc 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīra kļuva par izlases galveno treneri, tā izcīnīja tikai vienu uzvaru septiņās spēlēs. Lai arī 2010.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīru austrieši sāka ar sensacionālu uzvaru Vīnē pret Franciju (3:1), pēc tam tika piedzīvoti zaudējumi Lietuvai (0:2), nospēlēts neizšķirts at Farēru salām (1:1) un savā laukumā atzīts Serbijas pārākums (1:3).

69 gadus vecais Brukners 2004.gadā aizveda Čehijas izlasi līdz 2004.un 2008.gada Eiropas čempionātu finālturnīriem, kā arī 2006.gada Pasaules kausa finālturnīram, bet pēc pagājušā Eiropas čempionāta Austrijas izlases galvenā trenera amatā nomainīja Jozefu Hikersbergeru.

Otrdien no izlases aizgāja viens no visu laiku slavenākajiem austriešu futbolistiem Andreass Hercogs, kurš kopš 2006.gada bija Austrijas izlases galvenā trenera palīgs. Hercogs sacīja, ka cerējis kļūt par izlases galveno treneri gan vasarā, kad no darba aizgāja Jozefs Hikersbergers, gan tagad, kad amatu zaudēja Brukners, taču Austrijas Futbola asociācijas vadība viņam atkal piedāvājusi asistenta vietu.

"Nevēlos vairs būt atbildīgs par lēmumiem, ko pieņem kāds cits," izvēli pamatoja Hercogs, kurš savulaik Austrijas izlasē no 1988. līdz 2003.gadam aizvadīja 103 spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi