Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Cīņu par vietu Latvijas pludmales fubola izlasē turpina 15 spēlētāji

Izlases treniņus sākotnēji bija plānots aizvadīt Coconut-Skonto pludmales futbola laukumā Dzintaru pludmalē Jūrmalā, bet pēc spēlētāju lūguma, lielākā daļa no kandidātiem ir rīdzinieki, treniņi pārcelti uz FTA pludmales futbola laukumu Ķeizarmežā. Arī smiltis Ķeizarmežā ir ļoti līdzīgas tām, kādās būs jāspēlē Maskavā.
Latvijas pludmales futbola izlase tās trenera Mihaila Busela vadībā turpina gatavoties Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram, kas no 1. līdz 8.jūlijam risināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Vēl virkne uzvārdu svītroti no kandidātu saraksta – cīņu par vietu sastāvā turpina 15 spēlētāji, Diena.lv informēja Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpu un pludmales futbola komitejas pārstāvis Kaspars Lakševics.

Sāpīgākais zaudējums, neapšaubāmi, ir ilggadējā izlases pirmā numura Aigara Bondara rokas savainojums, kas meistarīgajam vārtsargam liegs dalību Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Viņa vietā steidzamā kārtā izsaukts Skonto FK pārstāvis Vjačeslavs Cunskis, kurš ļoti veiksmīgi aizvadīja Latvijas čempionāta piektās un sestās kārtas mačus.

Tāpat izmaiņas vērojamas priekšējā līnijā – meistarīgu uzbrucēju deficīta situācijā M.Busels no izlases galvenā trenera pārtapis par spēlējošo treneri.

No 15 atlikušajiem kandidātiem astoņi ir izlases debitanti (nav aizvadījuši nevienu spēli), bet tikai trijiem – M.Buselam, Andim Dombrovkim un Gatim Rožkalnam – ir Pasaules kausu kvalifikācijas turnīru pieredze. Vēl četri piedalījušies pārbaudes spēlēs un neoficiālos turnīros.

Šajā un nākamajā nedēļā treniņus turpinās visi 15 kandidāti, bet trīs mājās palicēji tiks nosaukti pēc pēdējās nodarbības, kas plānota 27.jūnijā. Izlase ceļā uz Maskavu dosies 28.jūnijā.

Latvijas izlase Maskavā sacentīsies par vienu no četrām (FIFA šajā sezonā izņēmuma kārtā vienu Eiropas komandām paredzētu vietu piešķīra Okeānijas reģionam) Eiropas kontinentam paredzētajām ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas nākamajā gadā risināsies Taiti. Mūsu komandas pretinieki būs Krievijas, Polijas un Vācijas valstsvienības. Grupas favorīti, neapšaubāmi, ir mūsu austrumu kaimiņi, tāpat ļoti spēcīga ir Polijas izlase, bet vācieši ir no „ņemamo” kategorijas. Tiesa, ar vienu uzvaru apakšgrupā var arī nepietikt, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi