Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Dānijas treneris pēc PK finālturnīra sasniegšanas slavē trīs vārtus guvušo Ēriksenu

Dānijas futbola izlases pussargs Kristians Ēriksens, kurš otrdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas "play-off" kārtas spēlē guva trīs vārtus, ir iedvesmas avots pārējiem komandas biedriem, uzskata valstsvienības galvenais treneris Oge Hareide.

Jau ziņojām, ka Dānijas futbola izlase otrdien viesos Dublinā ar 5:1 sagrāva Īriju un kā pēdējā no Eiropas zonas nodrošināja ceļazīmi uz 2018.gada Pasaules kausa finālturnīru Krievijā. Divu maču summā dāņi uzvarēja ar rezultātu 5:1, jo pirms tam sestdien savā laukumā spēli ar īriem noslēdza ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Par mača varoni kļuva Anglijas futbola premjerlīgas kluba Totenhemas Hotspur spēlētājs Ēriksens, kurš izcēlās ar "hat-trick".

Hareide pēc mača uzsvēra Dānijas futbolistu stipro raksturu.

"Pārliecība ir ļoti svarīga futbolā, puiši palīdzēja viens otram un demonstrēja izcilu sniegumu tik grūtā mačā. Spēlējām ļoti labi, jo spējām atspēlēties pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:1. Īrijas futbolisti mēģināja spēlēt atvērti un radās brīvās vietas, kas ļāva mums veidot vārtu gūšanas situācijas. Bijām krietni efektīvāki nekā pirmajā spēlē. Īrija ir izlase, kas spēlē ļoti kompakti un labi aizsargājas, līdz ar to pieci vārti ir ļoti labs rezultāts," skaidroja Hareide.

Atšķirībā no pirmā mača, atbildes spēlē īri Ēriksenam ļāvuši brīvi spēlēt laukuma vidusdaļā.

"Viņš ir lielisks futbolists, visu laiku smagi strādā komandas labā un ir iedvesmas avots pārējiem. Ja viņam iedod bumbu, vienmēr kaut kas notiks," atzīmēja Hareide.

Arī pats Ēriksens bija gandarīts par rezultātu.

"Bieži negadās gūt "hat-trick". Protams, ka ir patīkami ar trim vārtiem izbraukumā palīdzēt izlasei iekļūt finālturnīrā. Tas ir nozīmīgs ieraksts manā karjerā un dzīvē," teica Ēriksens.

Dānija Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs piekto reizi valsts vēsturē un pirmo kopš 2010.gada, kad gan neizkļuva no grupas.

"Tās ir neticamas sajūtas. Ilgi cīnījāmies, lai tiktu uz finālturnīru. "Play-off" kārtas spēles bija ļoti smagas, un varam būt apmierināti ar sasniegto," atzīmēja Ēriksens.

Tāpat futbolists izcēla trenera sniegumu. Hareide Dānijas izlasi vada kopš 2015.gada decembra, oktobra beigās pagarinot līgumu līdz 2020.gadam.

"Pēc treneru maiņas esam kļuvuši psiholoģiski stiprāki, cenšamies vairāk sist pa vārtiem, tā vietā, lai atdotu piespēli. Arī pats jūtos vairāk iesaistīts spēlē," stāstīja Ēriksens.

Dānijas izlase 1992.gadā sensacionāli kļuva par Eiropas čempioni, savukārt Pasaules kausā labākais sasniegums tika gūts 1998.gadā, kad izdevās tikt līdz ceturtdaļfinālam.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija, Zviedrija un Dānija. Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi