Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Eiropas futbola čempionātā notiek Itālijas un Spānijas duelis

Šodien Eiropas futbola čempionāta B apakšgrupā notiks kopā piecu titulu īpašnieču Spānijas un Itālijas duelis, bet C apakšgrupā spēkosies Serbija ar Slovēniju un Dānija ar Angliju.

Mačs Gelzenkirhenē sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Čempionāta spēles tiešraidē translē kanālos "Go3 Sport Open" un TV6.

Šajā grupā otrās kārtas pirmā spēle notika trešdien, Albānijai izraujot neizšķirtu 2:2 pret Horvātiju. Pirmajās spēlēs Spānija ar 3:0 pārspēja Horvātiju, savukārt Itālija atspēlējās no vēsturē ātrāk ielaistajiem vārtiem finālturnīrā un ar 2:1 uzvarēja Albāniju.

Tādējādi B grupā pa trīs punktiem ir Spānijai un Itālijai, bet pa vienam - Albānijai un Horvātijai.

Trīskārtējā Eiropas čempione Spānija ar divkārtējo zelta medaļnieci un pašreizējo titula īpašnieci Itāliju tikusies 40 reizes, no kurām uzvarējusi 13, bet pretiniece pārāka bijusi 11 reizēs. Eiropas čempionātos abas izlases spēkosies piekto turnīru pēc kārtas, iepriekšējā pusfinālā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā pārāka bija nākamā čempione Itālija.

Dienas pirmajā mačā plkst.16 Minhenē tiksies Slovēnija un Serbija.

C apakšgrupas pirmajās spēlēs Slovēnija un Dānija cīnījās neizšķirti 1:1, savukārt Anglija ar 1:0 uzvarēja Serbiju.

Zīmīgi, ka sešas no astoņām Slovēnijas un Serbijas izlašu savstarpējām spēlēm noslēgušās neizšķirti, bet pārējās divās katra guvusi pa uzvarai. Iepriekšējo reizi abas tikās aizpērn UEFA Nāciju līgā, kur pēc serbu uzvaras ar 4:1 sekoja kārtējais neizšķirts (2:2).

Slovēnija līdz šim bija piedalījusies tikai 2000.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, savukārt Serbija šādā statusā meistarsacīkstēs piedalās pirmo reizi vēsturē. 

Dānijas un Anglijas izlašu mačs Frankfurtē sāksies plkst.19.

No 22 savstarpējām spēlēm angļi uzvarējuši 13, bet dāņi - četrās. Abas izlases tikās iepriekšējā čempionāta pusfinālā, kurā ar 2:1 papildlaikā uzvarēja Anglija, vārtus gūstot Harijam Keinam.

1992.gada pārsteidzošā čempione Dānija spēlē savā desmitajā finālturnīrā, bet 2021.gada vicečempionei Anglijai ir par vienām Vecā kontinenta meistarsacīkstēm vairāk.

Kopumā 13 no dāņu futbolistiem spēlējuši vai spēlē Anglijā, tajā skaitā līderi savās pozīcijās vārtsargs Kaspers Šmeihels, pussargs Kristians Ēriksens un uzbrucējs Rasmuss Hejlunds.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi