Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Francijā šokēti par valsts himnas izsvilpšanu pašmāju futbola spēlēs

Jebkura futbola spēle Francijā, kuras laikā tiks izsvilpta valsts himna, tiks ''nekavējoties apturēta'', Francijas sporta ministre Rozelīne Bašelota trešdien paziņoja pēc tikšanās ar valsts prezidentu Nikolā Sarkozī.

Šāds lēmums pieņemts pēc Marseljēzas izsvilpšanas Francijas izlases pārbaudes spēlē otrdien pret Tunisiju Parīzes priekšpilsētas Sendenī stadionā ''Stade de France''.

Francijas valdības locekļi, kas būs klāt stadionā, nekavējoties pametīs spēles arēnu. ''Ja atkārtoties himnas izsvilpšana, tad nākotnē tiks apsvērta iespēja neaizvadīt pārbaudes spēles pret valstīm, kuru atbalstītāji tā rīkojas,'' sacīja Bašelota.

Sporta ministrijas valsts sekretārs Bernārs Laports ''Radio Monte Carlo'' izteicies, ka viņš uzskata, ka Francija vairs neaizvadīs pārbaudes spēles pret Ziemeļāfrikas valstīm, bijušajām Francijas kolonijām Alžīriju un Maroku, arī Tunisiju. ''Mēs nevaram mierīgi noraudzīties, kā tiek izņirgāta mūsu Marseljēza,'' viņš piebilda.

Otrdienas spēlē ļoti daudzi no 60 000 skatītāju bija Francijā dzīvojošie emigranti no Tunisijas. Arī Francijas komandas spēlētāji to pieteikšanas laikā stadionā tika izsvilpti, jo īpaši Hatems Ben Arfa, kurš dzimis Francijā tunisiešu ģimenē un izvēlējies pārstāvēt Franciju, kad noraidīja Tunisijas piedāvājumu.

Nedēļas sākumā Madrides ''Atletico'' stadions diskvalificēts uz divām Čempionu līgas spēlēm pēc rasistiskiem apvainojumiem Francijas kluba ''Marseille'' spēlētājiem.

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes līderis uzskata, ka sporta dzīves vadītājiem, kas cīnās pret rasismu stadionā, vajadzētu cīnīties arī pret ''rasismu pret frančiem''.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi