Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Futbola virslīga noslēdzas ar Riga un Ventspils komandu iekļūšanu Eirokausos

SynotTip Latvijas futbola virslīgas sezona sestdien noslēdzās ar Riga un Ventspils komandu iekļūšanu Eirokausos. Virslīgas noslēdzošajā kārtā Ventspils savā laukumā ar 2:3 (2:2) piekāpās šīs sezonas čempioniem Jūrmalas Spartaks, kamēr Liepāja/Mogo savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Metta/Latvijas Universitāte, bet Jelgava savu skatītāju priekšā ar 1:0 (0:0) uzveica RFS.

Līdz ar to sezonas noslēgumā par čempioni kļuva Spartaks, pie sudraba tika Liepāja/Mogo, kamēr bronzu izcīnīja Riga. Ceturto vietu ieguva Ventspils, tai kā pēdējai tiekot pie ceļazīmes uz Eirokausiem, kamēr RFS jāsamierinās ar piekto pozīciju. Sestā bija Jelgava, bet tabulu noslēdza Metta/LU, kas jau kārtējo gadu piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Nākamajā sezonā Spartaks spēlēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kamēr Liepāja/Mogo, Riga un Ventspils spēkosies UEFA Eiropas līgas atlases turnīrā. Rīdziniekiem tā būs debija Eirokausos, kamēr ventspilnieki tur spēlēs jau 20.sezonu pēc kārtas.

Aizraujoša cīņa sestdien norisinājās tieši Ventspilī. Mājiniekus mača 18.minūtē vadībā izvirzīja nigērietis Adeleke Akinjemi, bet 26.minūtē neizšķirtu panāca Dmitrijs Platonovs. Līdzsvars uz tablo gan nebija uz ilgu laiku, jo tikai piecas minūtes vēlāk Akinjemi no jauna vadībā izvirzīja ventspilniekus.

Tiesa, arī šoreiz Spartaks ar vārtu guvumu atbildēja ātri, jo 37.minūtē pēc neliela haosa vārtu priekšā 2:2 panāca Jevgeņijs Kozlovs.

Otrajā puslaikā pārsvars piederēja Ventspils futbolistiem, kuri centās izraut uzvaru, kas nozīmētu arī iegūtas medaļas, bet ar vārtu gūšanu nesekmējās. Mājinieki kontrolēja spēles gaitu, tomēr 87.minūtē pretuzbrukumā ar lielisku sitienu nedaudz ārpus soda laukuma robežām veica Jevgeņijs Kazačoks, izvirzot Spartaku vadībā ar 3:2. Pamatlaika beigās ventspilnieki centās izglābties, turklāt pamanījās arī palikt mazākumā, bet rezultāts vairs nemainījās.

Tiesa, pateicoties Jelgavas uzvarai pār RFS, ventspilnieki tik un tā ieguva iespēju startēt nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā. Ventspilij un RFS noslēgumā bija vienāds punktu skaits, bet savstarpējos mačos pārāki bija tieši kurzemnieki, kas līdz ar to viņiem arī ļāva nodrošināt tik svarīgo ceturto vietu.

Ventspils savstarpējos mačos bija guvusi astoņus vārtus, bet RFS bija tikai par vienu precīzu sitienu mazāk. Tādējādi lielu lomu spēlēja kurzemnieku ceturtie vārti iepriekšējās kārtas cīņā pret rīdziniekiem, šim duelim noslēdzoties ar 4:2.

Mačā Jelgavā vienīgos vārtus duelī pret RFS guva igaunis Kevins Kaubers.

Tikmēr Liepāja/Mogo sestdien savā laukumā ar 1:0 pārspēja Metta/LU un nodrošināja sudrabu.

Vienīgos vārtus šī mača 38.minūtē guva pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava, bet otrajā puslaikā rīdziniekiem bija pāris labas iespējas, lai atspēlētos, kas gan palika neizmantotas.

Tikmēr sestdien nespēlējusī Riga otro vietu kopvērtējumā varēja nodrošināt jau iepriekšējā kārtā, bet pamanījās cīnīties neizšķirti 2:2 ar Jelgavu.

Savukārt Spartaks otro titulu pēc kārtas nodrošināja pagājušajā nedēļas nogalē, kad 2:0 savā laukumā uzveica Liepāja/Mogo vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi