Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Itālijas izlase nenosargā pārsvaru, cīnoties neizšķirti ar Horvātiju

Eiropas futbola čempionāta finālturnīra C apakšgrupas otrās kārtas spēlē ceturtdien Itālijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Horvātijas valstsvienību.

Līdz ar to Itālijas komanda divās turnīra spēlēs tikusi pie diviem neizšķirtiem, kamēr horvātu kontā uzvara un neizšķirts.

Itālijas izlases labā vārtus ar teicamu soda sitienu guva Andrea Pirlo, savukārt Horvātijas vienības rindās izcēlās Mario Mandžukičs, kuram šie bija trešie gūtie vārti turnīrā.

Spēles pirmajās minūtēs iniciatīva un pārsvars piederēja Itālijas izlasei, kas izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas. Divreiz pa vārtiem bīstami sita Mario Balotelli, bet reizi no tālākas distances tikai mazliet gar vārtu augšējo stūri bumbu raidīja Leonardo Bonuči. Arī pēc cīņas ievada Itālijas izlasei piederēja ievērojams pārsvars, taču ar pašaizliedzīgu un brīžiem izmisīgu sniegumu aizsardzībā Horvātijas izlase prata savus vārtus nosargāt neskartus. Labas iespējas atklāt rezultātu bija Balotelli, Klaudio Markisjo un Antonio Kasāno, taču allaž vietā bija Horvātijas izlases aizsargi un vārtsargs Stipe Pletikosa.

Mača 37.minūtē aci pret aci pret Pletikosu nokļuva Markisjo, taču horvātu vārtsargs fantastiskā veidā divas reizes pēc kārtas glāba komandu no drošu vārtu zaudējuma. Uzreiz pēc tam itāļi tika pie soda sitiena, kas bija nozīmēts pie pašas soda laukuma robežas. Teicams grieztais sitiens padevās Pirlo, kurš tādējādi pārspēja lieliski spēlējušo Pletikosu un atklāja rezultātu. Zīmīgi, ka ar soda sitienu Eiropas čempionāta finālturnīros vārti nebija gūti kopš 2004.gada.

Arī atlikušajā pirmā puslaika laikā pārsvars piederēja itāļiem, kuriem bija labas iespējas palielināt rezultāta starpību.
Otro puslaiku daudz aktīvāk iesāka Horvātijas izlase, kas jau pirmajās pāris minūtēs izveidoja divas bīstamas situācijas pie Džanluidži Bufona sargātajiem vārtiem. Abas reizes sitienus veica Luka Modričs, tomēr tie savu mērķi nesasniedza. Itālijas izlase lielāku uzmanību sāka pievērst aizsardzībai, bet uzbrukumā galvenokārt cerēja uz veiksmi pretuzbrukumos, kamēr horvātiem regulāri sāka padoties sāncenšu soda laukumu aplenkšana, kas gādāja par spriedzi Itālijas vienības vārtu priekšā.

Mača 63.minūtē laukumu savainojuma dēļ bija spiests pamest Itālijas izlases pussargs Tjagu Mota, bet kopējā cīņas gaita nemainījās. Horvātijas izlase spēlēja pacietīgi, bet no Itālijas izlases pārsvara, kas bija vērojams pirmajā puslaikā, vairs nekas nebija manāms. Tādējādi horvāti tika pie loģiska izlīdzinājuma, kad 72.minūtē pēc teicamas partnera piespēles no pašas vārtu priekšas spēcīgi bumbu itāļu vārtos raidīja iepriekš spēles laikā nemaināmais Mandžukičs.
Līdz pat mača beigām abas komandas piekopa aktīvu spēles stilu, meklējot iespējas izraut uzvaru. Bīstamāki uzbrukumi padevās Horvātijas futbolistiem, taču pie izteikti bīstamiem sitieniem pa vārtiem viņi netika. Tādējādi cīņa noslēdzās neizšķirti, kas vairo abu komandu izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.
Pašās mača beigās laukumu savainojuma dēļ pameta Mandžukičs.

Otrajā šis grupas spēlē šodien Gdaņskā sacentīsies Spānija un Īrija.
Kā ziņots, pirmajā kārtā pašreizējā Eiropas un pasaules čempionvienība Spānija cīnījās neizšķirti 1:1 ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju, bet Horvātijas izlase ar 3:1 uzvarēja Īrijas valstsvienību.
Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās vienības, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

Itālijas izlases sastāvs: Džanluidži Bufons, Leonardo Bonuči, Džordžo Kjelīni, Daniēle de Rosi, Emanuēle Džakerīni, Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Kristiāns Madžjo, Tjagu Mota (Rikardo Montolīvo, 63.min.), Antonio Kasāno (Sebastjans Ginovinko, 83.min.), Mario Balotelli (Antonio di Natale, 69.min.).

Horvātijas izlases sastāvs: Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Vedrans Čorluka, Gordons Šildenfelds, Ivans Striničs, Ogņens Vukojevičs, Ivans Rakitičs, Luka Modričs, Ivans Perišičs (Danijels Pranjičs, 68.min.), Mario Mandžukičs (Niko Krančars, 90.min.), Nikica Jelavičs (Eduardu da Silva, 83.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi