Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jānis Ikaunieks: Ielaistie trešie vārti mūs nedaudz nogalināja

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien pēc gūtajiem vārtiem pati ātri ielaida trešos vārtus, kas daudz ko izšķīra šajā mačā, saka valstsvienības pussargs Jānis Ikaunieks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvija otrdien 2020.gada Eiropas čempionāta atlases mačā viesos ar rezultātu 1:3 (1:3) piekāpās Izraēlai.

Latvijas izlasē vārtus guva Vladimirs Kamešs, kurš pārtrauca valstsvienības sešu spēļu "sauso" sēriju.

"Bija grūta spēle pret labu pretinieku. Abi bīstamākie uzbrucēji uztaisīja visus trīs vārtus. Labi, ka paši beidzot guvām vārtus. Pie 1:2 jau šķita, ka būs cerīgāk - varbūt neizšķirts vai uzvara. Diezgan ātri ielaidām trešos vārtus, un tas nedaudz mūs nogalināja. Ja Gutkovskis beigās iesistu, varbūt būtu pozitīvāks iznākums. Bija ļoti karsts laiks, fiziski bijām švakāki par viņiem - tas varbūt kur patraucēja. Cīnījāmies līdz galam, un šķita, ka visi centās, cik spēka," intervijā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) stāstīja Ikaunieks.

Latvijas izlase spēlēja pēc shēmas 5-4-1, tādējādi malējiem pussargiem - Ikauniekam un Kamešam - bija jābūt tuvu centra uzbrucējam Gutkovskim.

"Jā, bet tajā pašā laikā bija jābūt tuvu aizsargiem, lai neveidotos brīvās sezonas. Kad saņēmām bumbu, centāmies skriet un palīdzēt Vladislavam. Vienam no viņiem, Mārtiņam Ķiguram vai Igoram Tarasovam, arī vajadzēja iet uz priekšu, lai uzbrukumā esam vismaz četri futbolisti," skaidroja Ikaunieks.

Kamešs un Ikaunieks spēles laikā vairākas reizes samainījās pozīcijām flangos.

"To mēs paši savā starpā izlēmām. Abi varam spēlēt gan pa labi, gan pa kreisi. Varbūt pretiniekiem kaut kas sajūk, mainoties pretspēlētājiem. Paši izdomājām, treneris neko neteica," atklāja Ikaunieks.

Otrajā puslaikā Ikaunieks, kurš parasti sit soda sitienus, deva iespēju Robertam Savaļniekam, kurš ar teicamu sitienu trāpīja pa vārtu stabu.

"Nedaudz padiskutējām, jo abi gribējām sist un uzņemties iniciatīvu. Viņš teica, ka [sieniņas] galā stāv mazais aizsargs un apgriezīs bumbu apkārt. Viņš labi uzsita, nevar neko pārmest, taču vārtu nebija," secināja Ikaunieks.

Latvijas futbolisti, ieskaitot pārbaudes spēles, nav uzvarējuši 16 mačos pēc kārtas, šajā neveiksmju joslā piedzīvojot 11 zaudējumus. Iepriekšējo uzvaru latvieši svinēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa mačā, bet starptautiskajos turnīros līdz šīm pēdējais panākums gūts vairāk nekā pirms diviem gadiem.

G apakšgrupā līdere ar 19 punktiem astoņās spēlēs ir Polija, kam ar 16 punktiem seko Austrija, tālāk ar 11 punktiem ir Slovēnija, Ziemeļmaķedonija un Izraēla, bet bez punktiem ir Latvija.

Kvalifikācijas cikla noslēgumā Latvija novembrī izbraukumā tiksies ar Slovēniju un mājās duelēsies ar Austriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi