Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jātiecas pēc vārtiem

Futbolisti ar spēli pret Lihtenšteinu beigs nometni Kiprā.

"Jāsāk uzvarēt!" ar apņēmības pilnu frāzi preses konferenci pirms otrās pārbaudes spēles itāliešu trenera Paolo Nikolato vadībā pabeidza viens no rūdītākajiem Latvijas izlases futbolistiem Kaspars Dubra. Desmit dienu ilgo treniņnometni Kiprā komanda noslēgs ar pārbaudes spēli pret Lihtenšteinu. Tās tiešraide otrdien pulksten 19 TV6 kanālā.

Lai gan pirms sabraukuma un tā laikā ne reizi vien ir uzsvērts, ka pirmajā treniņnometnē Nikolato vadībā rezultāts uz tablo nav noteicošais, var saprast spēlētāju un treneru apņēmību. Galu galā pēdējā pusotra gada laikā Latvijas izlase izcīnījusi tikai vienu uzvaru, turklāt šajā laikā arī nav bijis daudz pretinieku, pret kuriem objektīvi šādu rezultātu no komandas vajadzētu pieprasīt. Nometnes pirmajā daļā futbolistiem neizdevās savu pārsvaru laukumā pārvērst uzvarā pār Kipru (1:1). "Domāju, ka Kipras futbolisti individuāli ir meistarīgāki, taču, skatoties videoanalīzi, arī Lihtenšteinas komanda ir pielikusi kopš mūsu pēdējās savstarpējās spēles," diplomātiski pretinieku spēku komentēja Dubra. Lihtenšteina pasaules rangā ieņem pirmspēdējo vietu starp Eiropas komandām, tā ir zaudējusi 24 spēlēs pēc kārtas un kopš 2020. gada oktobra 36 spēlēs ne reizi nav uzvarējusi. Šajā laika posmā divreiz spēlēts arī pret Latviju – 2022. gada Nāciju līgas turnīrā, kad Artūra Zjuzina gūtie vārti nodrošināja 1:0 uzvaru Vaducā, un Vladislava Gutkovska divi vārti ļāva ar 2:0 būt pārākiem Rīgā. Pirms četrām dienām Lihtenšteina pārbaudes spēlē Spānijā ar 0:4 zaudēja Fēru salām, pret ko rudenī atbildīgas spēles gaidāmas latviešiem. Šajā sasaukumā pretinieku sastāva kodolu veido vietējo un Šveices zemāko līgu klubu pārstāvji. Citās valstīs spēlē potenciālie komandas līderi – pieredzējušais pussargs Marcels Bīhels (SPAL, Itālijas C sērija) un uzbrucējs Deniss Salanovičs (York, Kanāda).

No treneru teiktā pirms spēles noprotams, ka Latvijas futbolisti turpinās slīpēt taktisko shēmu ar trīs centra aizsargiem, ko gana sekmīgi izdevās izmantot pret Kipru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi