Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas Futbola federācija pagājušajā gadā no UEFA saņēmusi vairāk nekā 1,3 miljonus latu

Latvijas Futbola federācija (LFF) savā mājas lapā internetā ir publicējusi atbildes uz martā notikušajā gadskārtējā biedru kopsapulcē izteiktajiem jautājumiem pieprasījumā, kas saistīti ar finansu lietām.

Overdrafta līgumu slēgšanas nepieciešamību LFF pamato ar organizācijas darbības specifiku. LFF informē, ka finansējumu tā saņem arī no Latvijas valsts, taču lielāko daļu no Pasaules futbola federācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA). LFF pati neveic finansiālu darbību, kādēļ tās darbības nodrošināšanai tiek saņemti līdzekļi no trešajām personām ziedojumu un citu maksājumu veidā.

No 2003. gada līdz 2009. gadam no UEFA katru gadu ir saņemta nauda sākot no 713 300 latiem (2003. gadā) līdz 4 023 200 latiem 2004. gadā, kad valstsvienība spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā par ko pienācās 7,5 miljonu Šveices franku liela prēmija, bet papildus vēl 500 000 Šveices franku par neizšķirto spēli pret Vāciju.

Par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā iegūtā nauda izlietota kredīta atmaksai ''Nordea'' bankai. Tas tika ņemts, lai finansētu Latvijas izlases dalību finālturnīrā.

2009. gadā LFF no UEFA saņēma 1 354 000 latus.

Nauda tiek izmantota LFF ikdienas darbībai, izlases spēlētāju prēmēšanai, treniņu un spēļu nodrošināšanai kā arī nodokļu nomaksai. Treniņu bāzes, kurās gatavojas izlase, LFF īrē par maksimāli zemākajām cenām, jo FIFA nodrošina uzraudzību, lai maksa nebūtu pārāk augsta.

Tajā pat laikā LFF informē, ka tā sedz tikai dažādu vecumu valsts izlašu spēļu un treniņu izdevumus, bet ne šādus izdevumus klubiem, jo tas ir aizliegts. Klubi saņem naudu no UEFA Čempionu līgas Solidaritātes fonda.

Ne no FIFA, ne UEFA LFF nesaņem nekādu finansējumu par pārbaudes spēlēm. To organizēšana notiek saskaņā ar līgumiem. Tomēr ieņēmumi ir no Latvijas izlases spēļu televīzijas translāciju pārdošanas, kas svārstījušies no 69 200 latiem (2003. gadā) līdz 614 000 latiem (2008. gadā). 2009. gadā LFF par tām saņēma 210 000 latu.

LFF nav pārdevusi nevienai televīzijai tiesības uz virslīgas spēļu translācijām, atzīstot, ka par tām nav intereses. LFF pati maksā LTV7 kanālam.

2010. gada 23. martā notikušajā LFF biedru kopsapulcē izvērtās karstas diskusijas par atklātību LFF finanšu lietās, ko debatēs sāka bijušais LFF preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš, kurš kopsapulcē pārstāvēja vienu no biedriem - futbola klubu ''Priekuļi''. Debatēs viņš nolasīja daļas LFF biedru parakstīto sarakstu, kurā pieprasīja atbildes par naudas saņemšanu un tērēšanu laikā no 2003. līdz 2009. gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi